Kasarmimuonaksi pitää tämäkin teos lukea, vaikka valmistuukin ilman uunia. Edelleenkään ei Suomen vesistöistä saa ilmastonmuutoksesta huolimatta syömäkokoisia katkarapuja ja näitä ei eräretkillä tule pakasteina mukana kuljetettua.
Ainekset:
- 250g isoja katkarapuja
- 3-4 rkl punasipulia pilkottuna
- 1 dl majoneesia
- 2 oksaa tilliä (maun mukaan)
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 tl sitruunankuorta
- 1 tl srirachaa
- Mustapippuria
- Saaristolaisleipää tai paahtoleipää
Valmistus:
- Silppua sipuli ja tilli pieneksi.
- Laita ne kulhoon ja raasta mukaan sitruunankuori ja purista sitruunan mehu.
- Lisää majoneesi sekä srirachaa. Mausta mustapippurilla ja sekoita ainekset hyvin.
- Tarjoile saaristolaisleivän tai paahtoleivän kanssa.
Hyvin yksinkertainen oli valmistaa ja kohtuullisen maukastakin tuli. Annan tälle kuitenkin vain Pronssisen arvomerkin lievästä flegmaattisuudesta (ruokalajin, ei syöjän) johtuen.