lauantai 28. kesäkuuta 2025

Kasarmimuonaa: Toast skagen

Kasarmimuonaksi pitää tämäkin teos lukea, vaikka valmistuukin ilman uunia. Edelleenkään ei Suomen vesistöistä saa ilmastonmuutoksesta huolimatta syömäkokoisia katkarapuja ja näitä ei eräretkillä tule pakasteina mukana kuljetettua.

Ainekset:

  • 250g isoja katkarapuja
  • 3-4 rkl punasipulia pilkottuna
  • 1 dl majoneesia
  • 2 oksaa tilliä (maun mukaan)
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 tl sitruunankuorta
  • 1 tl srirachaa
  • Mustapippuria
  • Saaristolaisleipää tai paahtoleipää

Valmistus:

  1. Silppua sipuli ja tilli pieneksi. 
  2. Laita ne kulhoon ja raasta mukaan sitruunankuori ja purista sitruunan mehu. 
  3. Lisää majoneesi sekä srirachaa. Mausta mustapippurilla ja sekoita ainekset hyvin. 
  4. Tarjoile saaristolaisleivän tai paahtoleivän kanssa.

Hyvin yksinkertainen oli valmistaa ja kohtuullisen maukastakin tuli. Annan tälle kuitenkin vain Pronssisen arvomerkin lievästä flegmaattisuudesta (ruokalajin, ei syöjän) johtuen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti