tiistai 12. tammikuuta 2021

Kasarmimuonaa: Katkarapumössö

 Soppa365:stä taas kerran löytyi kokeiltavaksi tämä muona. Siellä käytetään termejä "röra" ja "skagen", jotka viittaavat epäilyttävästi läntiseen naapuriimme. Sieltä ei tiettävästi ole kuitenkaan tullut koskaan muuta hyvää kuin pyttipannu, joten päädyin nimittämään ruoan otsikon mukaisesti katkarapumössöksi. Muona ei vaadi erityisiä laitteita, joten sitä voisi tehdä myös kenttäolosuhteissa. Kuitenkaan kenttämuonituksen tarpeita se ei täytä, vaan on pikemminkin lisuke ja näin ollen pidetään luokitteluna tuo kasarmimuona.

 Ainekset:

  •  1 kg kuorellisia kypsiä katkarapuja (pakaste)
  •  1 pieni punasipuli
  •  2 tl sitruunan kuorta raastettuna
  •  2 rkl sitruunamehua
  •  ½ tl sormisuolaa
  •  ¼ tl mustapippuria myllystä
  •  ½ ruukkua tilliä
  •  4 rkl majoneesia
  •  2–3 tl piparjuuritahnaa

Valmistus:

  1. Anna katkarapujen sulaa jääkaapissa yön yli.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Raasta sitruunankuori ja purista mehu kulhoon. Sekoita sipuli, suola ja pippuri joukkoon. Anna maustua vähintään 5 minuuttia.
  3. Kuori katkaravut. Taputtele ne kuiviksi talouspaperilla. Laita ne sipulin joukkoon. Hienonna tilli ja lisää kulhoon. Sekoita majoneesi ja piparjuuritahna joukkoon.
Muutama kommentti:
  • En jaksanut ryhtyä kuorimaan katkarapuja, vaan ostin valmiiksi kuorittuja. Toimii niinkin. Kannattaa valita isommasta päästä, jos katkarapukoko on valittavissa.
  • Mössön koostumukseen olen hieman pettynyt. Liemi jää vetiseksi, vaikka yritinkin kuivatellut katkarapuja huolella. Kiinteämpi mössö toimisi paremmin esim. leivän päällä.
  • Alkuperäisessä reseptissä käyttöä esitettiin lisukkeena, saaristolaisleivän kanssa tai pienten keitettyjen perunoiden kera. Meni alas kyllä ihan ruisleivänkin kanssa.
Kokeilemisen arvoinen resepti ja lopulta aika maukaskin. Tuo "löysyys" hieman rankaisee arvostelussa ja arvomerkiksi tulee näin ollen Hopeinen ampumamerkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti