maanantai 4. heinäkuuta 2016

KASISOLMU

Rajajääkärillä on menossa rauhan kausi. Ja GoT on täyttä tulta ja tappuraa!
En siis ole jaksanut lukea viime aikoina oikeastaan yhtään mitään, ja sotaankin olen väsynyt, joten nyt siis rauhankausi. Mutta mukavahan noita Willie Rokan juttuja on lueskella, kun ei välitä tuollaisista kämmeistä kuten GoT on... jne!

Koskapa kypsiä heppuja ei kiinnosta todellisuudessa mikään, niin painetaanpa lisää!
Tällä kertaa Rajajääkäri-setä opettaa teille solmun.. ihan kuvien kera.
Kasisolmu on varsin tuttu kiipeilijöille, mutta se käy moneen muuhunkin paikkaan. Kannattaa siis opetella se havaintokuvista. Itse käyttelen sitä paikoissa, joissa köysi ei tosiaankaan saa aueta kesken kaiken.
Joku on sanonut, että solmuna kasisolmu on 100%, ja toinen viisas kasisolmusta lisäsolmulla, että varmuusprosentti hyppää 110%.
Pidemmittä puheitta kuviin, joista solmuntekoa voi helposti seurata ja harjoitella.
Ihan muuten tähän sanon, että lisää on tulossa. Köyden ja johtojen vyyhteämiseen on omat niksinsä, ettei ne kovin pahasti kierry ja muita näppäriä solmuja, vaikka kodin omiin sidontaleikkeihin. Lapsethan tykkää leikkiä inkkaria ja lännenmiestä, vai mitä te luulitte?
Lisäksi jossain vaiheessa piirtelen sellaisen ehkä epävirallisen sotaisan tekniikan, jolla saadaan epämiellyttävä ihminen puuhun kiinni ilman naruja, ja ei muuten karkaa! Saattaapa rajakollegat ja sissit sen homman tietääkin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti