tiistai 16. maaliskuuta 2021

Kasarmimuonaa: Pastasalaatti

Taas sorrutaan kasvisruokareseptin julkaisuun! Tai no, on tuossa mozzarellaa mukana, joten ainakaan vegaanista ei voi puhua. Resepti voisi olla myös kenttämuonaa valmistuksen näkökulmasta, mutta ravinto- ja rasvapitoisuus ei riitä kuluttavissa kenttäoloissa toimimiseen. Resepti löytyi K-Ruoka -sivustolta.

Ainekset:

  • 1 ps (400 g) Rummo gluteenitonta fusillipastaa
  • 4 l vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1/2 prk (à 185 g) Pirkka vihreää pestoa
  • 2 rkl sitruunanmehua
  • 2 rs (à 250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 prk (350 g/180 g) Pirkka Parhaat kreikkalaisia kalamataoliiveja
  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 ps (à 125 g) mozzarellapalloja tai 2ps(200 g/125 g) Pirkka mozzarellaa
  • 1 ps (65 g) Pirkka Luomu rucolaa

Valmistus:

  1. Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan suolatussa vedessä 13 minuuttia. Valuta ja anna jäähtyä hetki.
  2. Mittaa pesto ja sitruunanmehu salaattikulhoon ja kääntele joukkoon pasta.
  3. Huuhtele kirsikkatomaatit. Valuta oliivit. Hienonna basilika. Jos käytät isoja mozzarellapalloja, valuta ne ja leikkaa juustot kuutioiksi.
  4. Kääntele kaikki salaatin ainekset sekaisin. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

Muutamia huomioita:

  • Annos on suuri (reseptin mukaan 10 hlöä), joten kannattaa tarvittaessa vaikka puolittaa.
  • Sivustolla neuvotaan: "Voit tehdä salaatin valmiiksi jo edellisenä päivänä. Jätä silloin rucola ja basilika pois ja kääntele ne joukkoon vasta ennen tarjoilua."
  • Aineksissa on viitattu Pirkka -tuotteisiin. Nuo eivät ole välttämättömiä ja salaatti onnistui yhtähyvin mm. S-tuotteilla.
  • Pestoa löytyy myös Sitruunapesto -versiona, jolloin sitruunamehua ei erikseen tarvita.
Oikein maukas ja ruokaisakin salaatti tästä tuli. Salaattityyppistä muonaa pitäisi yrittää vaikka väkisin se puoli lautasellista yrittää syödä ja tämän kanssa se ei hirvittävän väkinäistä ole. Suosittelen kokeilemaan. Arvomerkki jää odottamaan toista kokeilukertaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti