tiistai 1. kesäkuuta 2021

Kasarmimuonaa: Savukalamousse

Löysin Yhteishyvä -lehdestä kokeilemisen arvoisen reseptin savukalalle. Tämän valmistus onnistuisi kyllä kenttäolosuhteissakin, mutta ao. ruoka on sen verran kevyttä, että kenttämuonituksen tarpeita se ei täytä. Helppo on kuitenkin valmistaa ja maistuu hyvältä esim. alku- tai tv-ruokana.

Ainekset:

  • 1-2 prk smetanaa (120 g)
  • 1 tlk Leppäsavukalaa (S-ryhmän brändillä valmistettu tällaista)
  • 1 ruukku tilliä
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • tarvittaessa hieman suolaa ja mustapippuria maun mukaan
Lisäksi pussi ruisnappeja, näitäkin näyttää löytyvän S-versiona.

Valmistus:
  1. Vaahdota smetana vatkaimella.
  2. Kaada kalasta öljy pois.
  3. Hienonna kala ja yrtit sekä sekoita smetanan sekaan.
  4. Mausta halutessasi suolalla ja mustapippurilla.
  5. Tarjoa ruisnappien kera.
Hyvä ja helppotekoinen resepti tämä oli, mutta ei tosiaan riitä läheskään oikeaksi muonaksi vaan enemmänkin startteriksi tai makusteltavaksi. Alkuperäisessä ohjeessa oli yksi smetanapurkki, mutta toisen purkin lisääminen ei "laimentanut" kuitenkaan liikaa moussea.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti