keskiviikko 13. heinäkuuta 2022

Kasarmimuonaa: Kasvispiirakka

Perehdyin jälleen kerran piirakoiden ihmeelliseen maailmaan ja tällä kertaa kasvisselaiseen, koska ruokailijana oli ao. valiota suosiva henkilö. Resepti löytyi jälleen Myllyn Paras -sivustolta ja pohjautui erinomaiseen keksintöön eli valmiiseen pakastepohjaan.

Ainekset:

  • 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
  • 1 rkl voita, margariinia tai öljyä
  • 100 g purjosipulia
  • 300 g parsakaalin kukintoja
  • 1 paprika (punainen tai keltainen)
  • ½ dl Myllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
  • 2 dl maitoa tai soijamaitoa
  • ½ tl kirveliä
  • ½ tl rakuunaa
  • 1 tl basilikaa
  • 1 kasvisliemikuutio tai 1 rkl kasvisfondia
  • 75 g sinihomejuustoa
  • 100 g sulatejuustoa
  • 1 dl juustoraastetta

Valmistus:

  1. Ota pakastetaikinapohja sulamaan.
  2. Valmista täyte hauduttamalla teflon-kasarissa tai -pannulla rasvassa suikaloitua purjosipulia ja irtileikattuja parsakaalin kukintoja. Lisää kuutioitu paprika ja hiivaleipävehnäjauhot ripotellen kasvisten päälle. Sekoita, lisää maito ja mausteet. Anna täytteen saostua ja lisää homejuusto ja sulatejuusto. Sekoita, kunnes juustot sulavat täytteeseen.
  3. Levitä taikinapohja piirakkavuokaan,
  4. Levitä täyte piirakkapohjalle. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30-40 min. Lisää juustoraaste piirakan päälle paiston puolivälissä.
Muutamia kommentteja:
  • Sinihomejuusto on tässä välttämätön maun antaja. Jätin yhdestä piirakan palasesta sen pois ja pliisua oli.
  • Paistoaika minun uunnissa oli 35 minuuttia.
Oikein hyvää tuli. Ei välttämättä tosin kevyttä mm. juuri tuosta sinihomejuustosta johtuen, mutta kelpasi kyllä lihansyöjällekin. Annan tälle Hopeisen ampumamerkin ja suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Aion valmistaa itsekin toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti