keskiviikko 7. joulukuuta 2022

Kasarmimuonaa: Parsakaali-katkarapugratiini

Olen tainnut jo aiemmin ilmaista kiinnostukseni katkarapua sisältäviin ruokiin. Kokeilin siltä pohjalta Soppa365:stä löytynyttä katkarapugratiinin ohjetta.

Ainekset:

  •  2 parsakaalia
  •  ½ pieni purjo
  •  150 g (isoja) katkarapuja
Juustokastike:
  •  2 dl (juustonmakuista) ruokakermaa
  •  1 kananmuna
  •  ½ tl rouhittua mustapippuria
  •  150 g voimakasta juustoraastetta
Valmistus:
  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Leikkaa parsakaalien kukinnot irti. Paloittele varret. Esikeitä parsakaaleja suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Valuta ja levitä uunivuoan pohjalle.
  3. Huuhdo ja suikaloi purjo sekä valuta katkaravut. Lisää nämä parsakaalien joukkoon.
  4. Sekoita juustokastikkeen ainekset ja kaada vuokaan.
  5. Gratinoi uunin yläosassa 225 asteessa noin 15 minuuttia
Muutama kommentti:
  • Tuossa on kyseessä parsakaali, ei siis parsa -niminen kasvi. Tämä selvennykseksi meille hieman ei-sivistyneelle kokkailijoille...
  • Ruoka ei ole kovin täyttävä juustosta ja kermasta huolimatta. Käy näin ollen paremmin lisukkeeksi kuin varsinaiseksi pääruoaksi.
Maukasta tuli ja helppo oli valmistaa. Annan tälle Hopeisen ampumamerkin ja teen toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti