Tämä ruokalaji menee kasarmimuonaksi, koska valmistus vaatii uunin. Resepti löytyi Valion sivuilta.
Ainekset:
- 8 kananmunaa
- 1 prk (2,5 dl) Valio Keittiön ruokakermaa punainen pesto
- ½ rasia (à 250 g) kirsikkatomaatteja
- 1 punasipuli
- 1 prk (180 g) Valio Keittiön salaattijuustokuutioita (käytännössä fetaa)
- suolaa ja pippuria myllystä
Valmistus:
- Riko munat kulhoon. Vatkaa kerma joukkoon.
- Huuhtele ja puolita tomaatit. Kuori ja viipaloi sipuli. Valuta salaattijuustokuutiot.
- Vuoraa uunivuoka (20 x 26 cm) leivinpaperilla. Lisää vuokaan tomaatit, sipuli ja salaattijuusto. Kaada munaseos vuokaan.
- Kypsennä munakasta 200 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes munakas on hyytynyt.
Muutama havainto:
- Valmistusaika oli minun uunissani jopa vähän yli 30 minuuttia, ennen kuin hyytyminen tapahtui.
- Suolan ja pippurin määrää ei kerrottu, joten niitä joutui arvaamalla laittamaan. Aineksissa on jonkin verran suolaa (erityisesti fetassa).
Annan tälle Hopeisen arvomerkin ja tarkastan sitä tarvittaessa seuraavalla valmistuskerralla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti