Ainekset:
Pohja:
- 25 g hiivaa
- 4 dl vettä
- ¾ dl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 6–7 dl vehnäjauhoja
- 700 g (5–7 kpl) sipulia
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- ½ tl mustapippuria myllystä
- (1 rkl valkoviinietikkaa)
1/2 dl oliiviöljyä
Valmistus:
- Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää öljy, suola ja jauhot.
- Sekoita taikinaa puuhaarukalla voimakkaasti noin minuutti, kunnes se on tasaista. Taikinan on tarkoitus olla hyvin pehmeää.
- Levitä valmis taikina leivinpaperin päälle pellille. Anna sen kohota peittämättä noin tunti. Omassa valmistuskokeilussa kohoaminen jäi varsin vaatimattomaksi mutta hyvä tuli siitä huolimatta.
- Valmista sillä aikaa pinnalle sipulit. Kuori, puolita ja viipaloi sipulit. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulit raukeiksi (wtf?) ahkerasti käännellen. Lisää kuullotuksen aikana rosmariini, suola, sokeri ja mustapippuri. Paista vielä hetki, jotta sipulit hieman karamellisoituvat. Älä paista liikaa, jotta sipulit eivät kypsy hajoavan pehmeiksi ja liian tummiksi. Lisää lopuksi halutessasi tilkka viinietikkaa ja kuohauta, jotta ylimääräinen neste haihtuu.
- Ripottele sipulit kohonneen taikinan pinnalle.
- Paista sipulifocacciaa 225-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Paistoaika riippuu sipulien karamellisoitumisesta: Mikäli ne eivät tummu liikaa, voit jatkaa paistamista vielä hetken. Tällöin pohjasta tulee ihanan rapea.
- Sivele pinnalle hieman oliiviöljyä. Tarjoa lämpimänä.
Muutama huomio: Oikea jauhomäärä ainakin minun kokeiluissa on 6 dl. Oliiviöljyä ei kannata laittaa päälle puolta desiä, vaan voidella pinta sillä sopivasti.
Oikein hyvää tuli. Maistuu sekä lämpimänä että kylmänä, suosittelen!
Oikein hyvää tuli. Maistuu sekä lämpimänä että kylmänä, suosittelen!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti