sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Kasarmimuonaa: Pulled Pork eli Revitty Sika

Oheinen resepti on erittäin yksinkertainen valmistaa mutta edellyttää uunia joten ei sovellu kenttäkeittiön menuun.

Tarvikkeet:

n. 1,5 kg Kassler paisti tai vastaava kokonainen lihakimpale. Saa olla rasvainenkin, eihän tässä mitään kasvissyöjiä olla!
2 pulloa barbequekastiketta
2 isoa sipulia
valkosipuli
suolaa ja pippuria

Lisukkeeksi maun mukaan esim. uuniperunoita tai sämpylöitä tai jopa salaattia.

Valmistus:
  1. Kuumenna uuni 110-120 asteeseen.
  2. Hiero liha suolalla ja pippurilla.
  3. Laita liha kannelliseen uunin kestävään astiaan ja kaada lihan päälle bbqkastiketta siten että se peittyy. Usein menee tuo pari pulloa.
  4. Lisää isoiksi lohkoiksi pilkotut sipulit ja valkosipuli.
  5. Anna valmistua vähintään 4 tuntia, mieluummin kauemmin.
  6. Nosta liha erilliselle astialle ja revi haarukalla rikki. Sotke sekaan sopiva määrä kastiketta mausteeksi.
Resepti on rehellisesti varastettu joltain Sikke Sumarilta tai vastaavalta. Erittäin hyvä muona ja energiariittoinen ankarampaankin taisteluun!

Edit 22.6.2015: Kokeilin samaa reseptiä broilerinlihalla. Ei toimi yhtä hyvin vaikka syötävää onkin. Konsepti vaatinee sianlihasta irtoavan rasvan mausteeksi tuohon kastikeliemeen.

1 kommentti:

  1. Aivan sikahyvää! Tosin sikaahan se olikin, mutta täytyy sanoa, että joku saisi Williesta hyvän miehen kokkaamaan... itse en tarvitse minulla on vaimo!

    VastaaPoista