lauantai 17. maaliskuuta 2018

Kasarmimuonaa: Italialainen lihamureke

Soppa365:stä osui tämä resepti sattumalta kohdalle. Testasin ja toimivaa oli; hakkaa ainakin kotosuomalaisen perusmurekkeen 10-0.

Ainekset:
  •  2 sipulia
  •  3 valkosipulinkynttä
  •  2 siivua vaaleaa leipää
  •  1 prk tomaattimurskaa
  •  2 rkl tomaattipyrettä
  •  10 salvianlehteä
  • ½ ruukkua basilikaa
  •  1 dl parmesaaniraastetta
  •  1½ tl suolaa
  •  mustapippuria myllystä
  •  800 g naudan jauhelihaa
Valmistus:
  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota ne pannulla kypsiksi. Anna jäähtyä.
  2. Murusta leipä kulhoon ja lisää tomaattimurska ja -pyre. Hienonna salvian ja basilikan lehdet. Lisää yrtit, mausteet ja juusto tomaattimurskan ja leivän joukkoon. Sekoita myös sipulit ja jauheliha mukaan.
  3. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla. Muotoile vuokaan massasta tiivis pötkylä. Paista 30 minuuttia.
Lisukkeeksi käy esim. spagetti tai paistetut perunat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti