Ainekset:
Lihapullat:
- 1 1/2 dl korppujauhoja
- 2 1/2 dl vettä
- 600 g jauhelihaa
- 1 muna
- 1 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria rouhittuna
"Peti":
- 600 g kirsikkatomaatteja
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 2 sipulia
- 1 (300 g) vaalea leipä
- 3/4 dl oliiviöljyä
- 1 1/2 tl suolaa
- ripaus mustapippuria rouhittuna
- 2 palloa mozzarellaa
- 1 ruukku basilikaa
Tarjoiluun lisäksi pestokastiketta. Tämä pesto on välttämätöntä jotta ruokaan tulee riittävästi potkua ja makua.
Valmistus:
- Valmista lihapullamassa. Sekoita korppujauhot ja vesi kulhossa ja anna turvota pari minuuttia. Lisää jauheliha, muna ja mausteet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Huuhdo kirsikkatomaatit ja siirrä ne leivinpaperin päälle uunipellille tai isoon uunivuokaan. Paloittele kesäkurpitsa ja kuori ja viipaloi sipuli. Siirrä ainekset tomaattien joukkoon.
- Revi tai kuutioi leipä uunipellille. Valuta ainesten päälle öljy ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Muotoile lihapullat ja nostele ainesten päälle pellille. Revi lopuksi mozzarella ainesten päälle.
- Paista ruokaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kypsiä ja muut ainekset paahtuneita. HUOM! Tuo 25 min on alkuperäisen ohjeen arvio. Paistoaika riippuu kuitenkin paljon uunista, vuokasta ja esim. lihapullien koosta. Omissa kokeiluissa paistoaika on ollut 35 minuuttia.
- Koristele ruoka basilikan lehdillä ja tarjoa pestokastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti