lauantai 28. huhtikuuta 2018

Kasarmimuonaa: Katkarapupiirakka vol 2

Kerta kiellon päälle: edellisessä blogissa uhosin jättäväni piirakkahommat mutta piti kuitenkin tämä yksi vielä kuitata. Tämä on kuitenkin kertaluokkaa parempi kuin aiemmin esittämäni versio katkarapupiiraasta.

Ainekset:
  • kaksi isoa lehtitaikinalevyä 800 g (siis pakkauksessa on niitä 2 kpl)
  • n. 500 g katkarapuja
  • 2 dl ruokakermaa
  • vehnäjauhoja
  • 0,5 tl sitruunapippuria
  • 0,5 tl suolaa
  • kananmuna voiteluun
Valmistus:
  1. Sulata pohjataikinat ja kaulitse ne pellin kokoiseksi: toinen alle ja toinen levyksi päälle.
  2. Lämmitä katkarapuja kattilassa hieman mutta älä keitä. Lisää sekaan kerma, sitruunapippuri ja suola.
  3. Sakeuta keitos vehnäjauhoilla: lisää vehnäjauhoja kunnes mössö sakeutuu sopivan jäykäksi.
  4. Levitä keitos pohjataikinalevylle ja nosta päällyslevy päälle. Tiivistä reunat yhteen.
  5. Töki haarukalla reikiä päällyslevyyn (jotta piirakka ei räjähdä...) ja voitele se kananmunalla.
  6.  Paista alatasolla 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Erittäin hyvä, annan tälle jopa Kultaisen ampumamerkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti