Ainekset:
- kaksi isoa lehtitaikinalevyä 800 g (siis pakkauksessa on niitä 2 kpl)
- n. 500 g katkarapuja
- 2 dl ruokakermaa
- vehnäjauhoja
- 0,5 tl sitruunapippuria
- 0,5 tl suolaa
- kananmuna voiteluun
- Sulata pohjataikinat ja kaulitse ne pellin kokoiseksi: toinen alle ja toinen levyksi päälle.
- Lämmitä katkarapuja kattilassa hieman mutta älä keitä. Lisää sekaan kerma, sitruunapippuri ja suola.
- Sakeuta keitos vehnäjauhoilla: lisää vehnäjauhoja kunnes mössö sakeutuu sopivan jäykäksi.
- Levitä keitos pohjataikinalevylle ja nosta päällyslevy päälle. Tiivistä reunat yhteen.
- Töki haarukalla reikiä päällyslevyyn (jotta piirakka ei räjähdä...) ja voitele se kananmunalla.
- Paista alatasolla 200-asteisessa uunissa 30 minuuttia.
Erittäin hyvä, annan tälle jopa Kultaisen ampumamerkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti