tiistai 1. toukokuuta 2018

Kasarmimuonaa: Kolmesti uppopaistetut ranskalaiset

Tämä resepti löytyi Iltasanomista ja on alunperin Tomi Björckin kehittelemä. Reseptillä tulee erittäin herkullisia perunoita ja taatusti epäterveellisiä... Tämä on sikälikin kasarmimuonaa että tarvitaan rasvakeitin.

Ainekset:
  • 5 keskikokoista kiinteää perunaa
  • 1 l ruokaöljyä uppopaistamiseen
  • suolaa
Valmistusohje:
  1. Pese ja kuori perunat. Leikkaa ranskalaisten muotoon.
  2. Keitä perunat suolavedessä napakoiksi. Ne ovat sopivia, kun saat juuri ja juuri haarukan potun läpi. Kuivaa ranskikset talouspaperin päällä.
  3. Friteeraa perunoita kattilassa ensin 140- asteisessa öljyssä neljän minuutin ajan. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
  4. Friteeraa vielä 160-asteisessa öljyssä 2 minuuttia. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
  5. Friteeraa vielä kahden minuutin ajan 180-asteisessa öljyssä. Nosta talouspaperin päälle valumaan.
  6. Mausta suolalla ja tarjoile heti.
Lopputulos on dekadia parempi kuin pakasteranskalaiset. Kultainen ampumamerkki irtoaa.

Edit: Kokeilin samaa reseptiä bataateilla. Toimi yhtälailla hyvin. Keittoaika on lyhyempi kuin perunalla ja lopputulos makeahko mutta suolan kera maukas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti