Ainekset:
- 5 keskikokoista kiinteää perunaa
- 1 l ruokaöljyä uppopaistamiseen
- suolaa
- Pese ja kuori perunat. Leikkaa ranskalaisten muotoon.
- Keitä perunat suolavedessä napakoiksi. Ne ovat sopivia, kun saat juuri ja juuri haarukan potun läpi. Kuivaa ranskikset talouspaperin päällä.
- Friteeraa perunoita kattilassa ensin 140- asteisessa öljyssä neljän minuutin ajan. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
- Friteeraa vielä 160-asteisessa öljyssä 2 minuuttia. Nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
- Friteeraa vielä kahden minuutin ajan 180-asteisessa öljyssä. Nosta talouspaperin päälle valumaan.
- Mausta suolalla ja tarjoile heti.
Lopputulos on dekadia parempi kuin pakasteranskalaiset. Kultainen ampumamerkki irtoaa.
Edit: Kokeilin samaa reseptiä bataateilla. Toimi yhtälailla hyvin. Keittoaika on lyhyempi kuin perunalla ja lopputulos makeahko mutta suolan kera maukas.
Edit: Kokeilin samaa reseptiä bataateilla. Toimi yhtälailla hyvin. Keittoaika on lyhyempi kuin perunalla ja lopputulos makeahko mutta suolan kera maukas.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti