maanantai 4. kesäkuuta 2018

Vehnäolut: Kronenbourg 1664 Blanc

Ruokajuomana pyrin aina nauttimaan perusohralaagereita mutta "viihdejuopottelussa" suosin usein vehnäoluita. Baarien peruskauraa (oikeammin "-vehnää") ovat Hoegaarden ja Franziskaner mutta sattumalta löysin kertaluokkaa maittavamman tuttavuuden nimeltään Kronebourg 1664 Blanc (tuttavien kesken myös K1664 Blanc). Juoma on erittäin maukas vaikka onkin valmistettu Baltika -panimolla Venäjälle (!!!!).

Ohessa maahantuojan eli Sinebrychoffin kuvaus juomasta:
"Kronenbourg 1664 Blanc (tunnetaan myös nimellä K1664 Blanc) on raikas ja moderni suodatettu vehnäolut. Oluen hedelmäisessä maussa on häivähdys korianteria ja sitrusta, aromissa voi aistia myös aprikoosia. Oluen valmistuksessa on käytetty Strisselspalt-humalaa Ranskan Alsacesta. Humalointi antaa Blancille sille ominaisen, hienostuneenn maun.
K1664 Blanc sopii mainiosti seurusteluolueksi ja hyvän ruoan kanssa nautittavaksi. Blanc sopii erityisesti salaattien, valkolihaisen kalan, kevyiden kanaruokien ja kirpeiden jälkiruokien kanssa nautittavaksi."

Tekniset tiedot:
  • Kronenbourg 1664 Blanc
  • Alkoholiprosentti 4,5 % 
  • Tarjoilulämpötila: 4 - 7 astetta 
  • Kantavierre: 11 % Plato 
  • Väri: 7 EBC 
  • Katkerot: 10 EBU 
  • hiilihydraatit <4 g - josta sokereita 0 g 
  • proteiini 0g, suola 0 g 
  • energia 180 kJ/ 45 kcal 
  • Ainesosat: vesi, ohramallas, vehnä, väri sokerikulööri, happamuudensäätöaineet: sitruunahappo ja maitohappo, hapettumisenestoaine askorbiinihappo, sitruskuori, korianteri, humala. 
  • Alkoholi: 4,5 % Vol. 
  • Ravintosisältö per 100 ml: rasva 0 g - josta tyydyttynyttä 0 g (ketä kiinnostaa...) 
  • Pakkaus: 33 cl kierrätyslasipullo 
  • Valmistettu Baltika-panimolla Venäjällä 

Ja alla vielä kuva pullosta:
Kuva pullosta Sinebrychoffin sivuilta

Juoma on sen verran hyvää että annan sille kylmästi Kultaisen ampumamerkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti