Ainekset:
- 1 vaalea maalaisleipä
- 1 punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1/4 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 pkt (400 g) ohuita broilerin fileepihvejä
- 1 tl timjamia
- 1 rkl sitruunan mehua
- ½ tl suolaa
- 1 pihvitomaatti
- 1 pkt (125 g) mozzarellaa
- 2 rkl dijoninsinappia
- 100 g tuoretta pinaattia
- 1 dl (10 kpl) aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 ruukku basilikaa
- 1 pkt (125 g) rucolaa
Kannattaa hankkia mahdollisimman suuri leipä: "normikokoiseen" vehnälimppuun nuo ainekset eivät tahdo millään mahtua.
Valmistus:
- Halkaise leipä yläosasta, säästä kansipala ja kaavi pehmeä sisus pois.
- Kuori ja suikaloi sipuli ja valkosipuli. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla ja kuullota sipuleita 3 minuuttia. Lisää suola ja mustapippuri.
- Nosta sipulit pois, lisää pannulle 1 rkl öljyä ja paista broilerin fileepihvit, 4 min/puoli. Mausta timjamilla, sitruunan mehulla ja suolalla.
- Viipaloi tomaatti ja mozzarella.
- Täytä leipä. Levitä ensin 1 rkl sinappia leivän pohjalle ja nosta päälle paistetut sipulit. Asettele tomattiviipaleet sipuleiden päälle. Painele seuraavaksi kerrokseksi tuore pinaatti tiiviisti ja lisää päälle kerroksittain paistetut broilerifileet, mozzarella, basilika, aurinkokuivatut tomaatit ja lopuksi reilusti rucolaa. Voitele leivän kansipalan sisäpuoli sinappilla ja paina kansi leivän päälle.
- Kääri leipä tiiviisti folioon ja anna vetäytyä painon alla huoneenlämmössä 4 tuntia tai jääkaapissa yön yli. Painoa saa olla ainakin pari kiloa, jotta leipä myös hieman litistyy, esimerkiksi leikkuulauta ja painava kirja ovat hyvä yhdistelmä painoksi.
- Leikkaa leipä tarjolle kuin kakkua leikkaisit.
Leivän voi tarjota myös lämpimänä. Lämmitä sitä hetki 175-asteisessa uunissa.
Kasvisversio:
Leivästä voi tehdä kasvisversion vaihtamalla broilerin fileepihvit 300 grammaksi herkkusieniä joita paistetaan pannulla 5 minuuttia valmistuskohdassa 3.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti