sunnuntai 5. tammikuuta 2020

Kasarmimuonaa: Pähkinä-Flammenkuchen

Sopp365:stä löytyi taasen resepti, jota piti kokeilla. Flammkuchen soveltuu suolaiseksi makupalaksi, mutta ei riitä varsinaiseksi ruoaksi. Kaloreita siinä on kyllä vähintäänkin riittävästi ranskankerman ja aurajuuston ansiosta.

Ainekset:

Pohja:
  •  6–8 dl vehnäjauhoja
  •  1 tl suolaa
  •  2 munaa
  •  2 dl vettä
  •  4 rkl oliiviöljyä
Täyte:
  •  200 g ranskankermaa
  •  150 g sinihome- tai vuohenjuustoa
  •  1 dl hasselpähkinöitä
  •  ½ dl pinjansiemeniä
  •  tuoretta timjamia
  •  oliiviöljyä
  •  mustapippuria myllystä
Valmistus:
  1. Sekoita taikinan ainekset tasaiseksi. Taputtele taikina palloksi. Anna taikinapallon levätä jääkaapissa 20 minuuttia.
  2. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Jaa taikina kuuteen palaan. Painele tai kauli paloista ohuita pohjia jauhotetulla pöydällä.
  3. Nosta pohjat leivinpaperin päälle kahdelle uunipellille.
  4. Levitä notkistettua ranskankermaa pinnalle. Murustele päälle juustoa. Paista piiraita 8–10 minuuttia.
  5. Paahda pähkinät ja pinjansiemenet kevyesti pannulla. Ripottele pähkinät paistettujen piiraiden päälle. Viimeistele tuoreella timjamilla, lorauksella oliiviöljyä ja rouhitulla mustapippurilla.
Muutama kommentti:
  • Vehnäjauhojen määrä lienee jätetty tarkoituksella "noin" -tasolle. Itse käytin 7 dl, mutta määrää pitää säätää näppituntumalta.
  • Taikina kannattaa jakaa ennen leivontaa kuuteen osaan, jolloin taikinakönttiä itseään ei tarvitse enää käsitellä.
  • Varsinainen leivonta edellyttää vehnäjauhoitettua pöytää/alustaa. Laita jauhoja tasolle, lättää taikinapallo jauhoihin, käännä ympäri ja litistele sitten levyksi. Muutoin tarttuu v--maisesti näppeihin kiinni...
  • Taikinalevyistä kannattaa tehdä ohuita. Itsellä jäi vähän paksuksi, jolloin 10 min paistoaika kyllä ruskisti pinnat, mutta sisusta jäi vetiseksi.
Ihan toimivia lättyjä tuli, mutta en ole vielä täysin varma onko kaiken vaivan arvoista. Pitänee kokeilla vuohenjuustollakin (nyt käytin Auraa), josko sieltä löytyisi se vau-efekti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti