lauantai 18. tammikuuta 2020

Kasarmimuonaa: Perunarieskat muussista

Sattui jäämään ylimääräistä perunamuussia ruoalta joten etsin netistä tämän reseptin. Ylijäämämuusista tehdään rieskoja jotka ovat erinomaisen hyviä ainakin lämpimänä syötynä.

Ainekset:
  • 3 dl perunamuusia
  • 1 tl suolaa
  • 1 muna
  • 2-3 dl ohra- tai vehnäjauhoja (omassa kokemuksessa 2 dl on sopiva määrä)
    Valmistus:
    1. Laita uuni lämpenemään 275°.
    2. Vaivaa kylmään perunamuusiin suola, munat ja jauhot. Vaivaa vain sen verran että taikina tuntuu sopivan pehmeältä levitettäväksi, älä tee sitkoa.
    3. Levitä pellille ja pistele haarukalla, paista uunin keskiosassa n. 8 min. kunnes pintaan on ilmestynyt tummia laikkuja.
    Oikein hyvää tuli tästä. Uunissa piti tosin paistaa 12 minuuttia jotta kypsiä tuli mutta muuten resepti toimi hyvin. Sitä voisi ehkä tuunata lisäämällä taikinaan voimakasmakuista juustoraastetta tai kinkkusuikaleita jolloin leivistä tulisi ruokaisampia.
          Resepti on alunperin Kotikokki -sivustolta.

          Edit: Kokeilin reseptiä bataattimuussin tähteisiin ja toimi jopa paremmin kuin pottumuussilla. Muutoksina vähän enemmän suolaa (n. 1,5 tl) lieventämään bataatin makeutta ja paistoaikana 15 minuuttia. Tosin perunarieskoillekin tuo 15 min taitaa olla sopiva.

          Edit: Nostin tämän reseptin pintaan parin vuoden takaa, kun taas kerran kokeilin. Erittäinkin helppotekoinen ja maukas lopputulos. Tällä olisi muinaisina ei-kypsinä aikoina saanut varmastikin hyvin rispektiä vaimolta / tyttöystävältä hyvänä talousmiehenä: jäännösmuussista laaditaan tuoretta lämpimäisleipää. Nykyään Kypsien heppujen parisuhdekin on jo sen verran kypsää, että pisteiden kerääminen ei maksa vaivaa, mutta onneksi tämä tuotos maistuu hyvältä ihan omallakin kielellä...

          Ei kommentteja:

          Lähetä kommentti