Ainekset:
- 2 isoa lehtitaikinalevyä (Kodin kuvalehdessä oli ohje myös taikinalle mutta sitä en jaksanut ryhtyä rakentelemaan).
- 1 dl puuroriisiä
- 4 dl kasvislientä riisin keittämiseen
- 400 g jauhelihaa
- 1 iso sipuli
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 3 kananmunaa (2 täytteeseen, 1 voiteluun)
Valmistus:
- Keitä riisi kasvisliemessä löysähköksi puuroksi. Ruskista jauheliha ja sipuli ja mausta.
- Keitä kaksi kananmunaa, jätä ne puolikoviksi. Oman kokemuksen mukaan onnistuu sopivasti siten, että kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää siihen kananmunat ja keitä 8 minuuttia. Kaada keitinvesi pois ja anna munien kuivaa muutama minuutti. Sitten kylmä vesi tilalle ja kuorinta onnistuu hyvin.
- Sekoita riisi, jauheliha ja hienonnetut kananmunat. Tarkista maku. Täyte saa maistua voimakkaalle.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Levitä taikina leivinpaperin päälle leivinpaperiarkin kokoiseksi levyksi. Levitä täyte pohjan päälle, mutta älä aivan reunoihin saakka, jotta saat käännettyä pohjan kannen päälle.
- Käännä toinen taikinapuolikas täytetyn päälle, käytä leivinpaperia apuna. Käännä pohjan reunat tiukasti kannen päälle ja painele kiinni haarukalla. Voitele pinta rikotulla kananmunalla ja pistele kanteen haarukalla reikiä.
- Paista uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja vetäytyä kunnolla.
Alla vielä kuva piirakasta lainattuna Kodin kuvalehden nettipalstalta, copyright siis heillä:
Peltilihapiirakka, copyright Kodin kuvalehti |
Sen verran hyvää ja maukasta tuli että annan tuotokselle arvosanan Kultainen ampumamerkki.
Edit: lisäsin ohjeistusta kananmunan keitolle kokeilun pohjalta.
Edit: lisäsin ohjeistusta kananmunan keitolle kokeilun pohjalta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti