sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Kasarmimuonaa: Jauhelihapiirakka

Taitaa mennä ihan keittiöhommiksi Kyhepunu... Löysin tämän reseptin Iltasanomista, testasin ja toimii sen verran hyvin että uskallan suositella.

Ainekset:
  • 800 g voitaikinaa (kaksi isoa levyä)
Täyte:
  • 400 g sika-nautajauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 2 rkl kapriksia
  • 2 rkl tummaa balsamicoa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2-3 tl kuivattua yrttimausteseosta esim. pizzamauste
Munamaito:
  • 3 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • 150 g voimakasta juustoraastetta
Voiteluun:
  • kananmuna
Valmistusohje:
  1. Sulata voitaikinalevyt, toinen levy tulee piirakan pohjalle ja toinen piirakan kanneksi. 
  2. Painele toinen taikinalevy syvän piirakkavuoan (n. 23-28 cm halkaisija) pohjalle ja reunoille. Säästä toinen levy kanneksi päälle. Tee osasta koristeita pintaan (jos yli jää). 
  3. Silppua sipulit ja kuullota ne jauhelihan kanssa pannulla. Lisää tomaattimurska, kaprikset ja mausteet. Anna kiehua 15-20 minuuttia. 
  4. Valmista munamaito sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Yhdistä isossa kulhossa jauhelihaseos ja munamaito. Kaada täyte vuokaan. 
  5. Nosta kansi päälle ja liimaa koristeet munalla. Voitele piirakan koko kansi kananmunalla. Töki reikiä haarukalla kanteen jotta pääsee paineet purkautumaan.
  6. Paista noin 40-50 minuuttia 175-asteisessa uunissa. Nosta piirakka uunista ja anna levätä pari tuntia ennen tarjoilua. 
Tarjoile piirakka raikkaan salaatin kanssa.

Toimiva setti tuosta tuli. Erityisen tärkeää on panostaa voimakkaaseen juustoraasteeseen koska muuten makukokemus jää pliisuksi. Piirakka maistuu sekä lämpimänä että kylmänä (paria tuntia en itse malttanut jäähdytellä...).

Edit: Kokeilin reseptiä uudemman kerran ja sain kuvankin "teoksesta". Reseptissä käskettiin käyttää ylimääräinen taikina koristeiksi joten rakensin niistä saksalaisen laulu- ja soitinyhtyeen logon:


Rammstein Pie Kuchen Hackfleisch
Jauhelihapiiras Rammstein -koristelulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti