Luokittelin reseptin kasarmimuonaksi, koska jäniksen liha käsitellään tässä tapauksessa jäisenä. Kenttäolosuhteissa jäisenä säilyttäminen on haasteellista ainakin nollakelien yläpuolella.
Ainekset:
- 1 jänis
- 170 g amerikanpekonipaketti
- 200 g pippurituorejuusto
- 2 dl ruokakerma
- suolaa
- (tarvittaessa) voita paistamiseeb
- perunamuusiainekset (joko valmis tai perunat, joista keitetään)
Valmistus:
- Ammu jänis, suolista se ja laita riippumaan kelistä riippuen muutamaksi päiväksi.
- Nylje jänis ja irrottele lihat luista. Pakasta lihat "pötkyläksi", jonka poikkileikkaus on soikion muotoinen ja pidemmältä mitaltaan n. 5 cm.
- Ota lihapötkylä pakkasesta paria tuntia ennen ruoan valmistushetkeä: pötkylä saa hieman sulaa. Vuole pötkylästä ohuita lastuja terävällä veitsellä.
- Suikaloi pekoni ja ruskista pannulla. Laita syrjään.
- Ruskista jäniksenlihasuikaleet pekonirasvassa pannulla. Mausta suolalla. Käytä tarvittaessa voita paistamiseen: nykysiat on niin rasvattomia, että pekonirasva ei välttämättä riitä.
- Lisää pekonit takaisin pannulle. Lisää tuorejuusto ja anna sulaa. Ohenna sopivan vahvuiseksi ruokakermalla.
- Tarjoa perunamuussin kanssa.
Oikein maukasta tästä tulee. Periaatteessa kyse on käristyksestä, mutta nimitän tuon kuitenkin höystöksi, koska liemi on kermapohjainen.
Alla kuva jäniksenlihapötkylästä malliksi:
Jänispötkylä höystöä varten |
Vinkkinä vielä sen verran, että jos muusia sattuu jäämään yli niin siitä kannattaa tehdä perunarieskaa tällä reseptillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti