lauantai 5. maaliskuuta 2022

Kasarmimuonaa: Karamellisoitu possu

Alkon Etiketti -lehdestä löytyi tämä resepti. Laitoin tämän kasarmimuonaksi, vaikka valmistukseen riittää levy ja pannu/pata. Kuitenkaan harva jaksaa tuntia hehkuttaa nestekaasulla, siksi kasarmitavaraa. Resepti alla:

Ainekset:

  • 600 g porsaan kassleria 
  • 1 banaanisalottisipuli (tai 2 tavallista salottisipulia) 
  • 3 valkosipulinkynttä 
  • pieni pala inkivääriä 
  • 1/2–1 punainen chili 
  • 1/2 dl rypsiöljyä 
  • 3–4 rkl fariinisokeria 
  • 1 1/2 dl kuivaa hapokasta omenasiideriä 
  • 3 rkl tummaa soijakastiketta 
  • 2 tähtianista 
  • 2 tl suolaa 
  • rouhittua mustapippuria  

Valmistus

  1. Kuutioi liha. Kuori ja silppua salottisipuli, valkosipuli ja inkivääri.
  2. Silppua chili. Kuullota kaikkia öljyssä padassa.
  3. Lisää fariinisokeri. Kun se on sulanut, lisää kuutioitu liha ja ruskista sitä hetki.
  4. Lisää siideri ja soijakastike sekä tähtianikset, suola ja mustapippuri.
  5. Hauduta hiljalleen noin tunti, kunnes liha on kypsää ja liemi kiehunut kasaan. 
  6. Tarjoa riisin kera.
Muutama kommentti:
  • Banaanisalottisipulia (wtf?) sen enempää kuin tavallistakaan salottisipulia ei tähän vuodenaikaan kaupasta löytynyt, joten käytin normisipulia. Ei mennyt pilalle.
  • Mausteiden määrää kannattaa harkita ja kokeilla. Tähtianis on voimakastuoksuinen ja makuinen; käytin yhden kappaleen kahden sijaan mutta silti tahtoi tunkea läpi. Myös chilin määrää on syytä säätää ruokailijoiden tottumusten mukaan.
  • Haudutin pataa logistisista/aikatauluteknistä syistä reilusti yli tunnin, mutta ei kärsinyt siitä. Lämpö pitää pitää vain riittävän pienellä.
  • Karamellisoinnilta olisin odottanut hieman enemmän ja tuota fariinisokeria voisi käyttää ainakin sen 4 rkl tai jopa enemmän, jos sen efektin haluaisi kunnolla todeta.
Ihan syömäkelpoista oli, vaikka maustamista pitääkin säätää. En kuitenkaan ala tälle vielä ampumamerkkiä antamaan, vaan teen vielä toisen kokeilun sopivalla ajankohdalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti