Taas piirakkaa pukkaa. Tällä kertaa kokeilin Myllyn Paras -sivustolta löytyvää kinkku-fetapiirakkaa.
Ainekset:
- 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
- 200 g ylikypsää saunapalvikinkkua
- 10 cm purjosipulia
- 1 dl aurinkokuivattua tomaattia (valutettuna)
- 200 g feta-, salaatti tai muuta vastaavaa juustoa
- ½ dl tuoretta persiljasilppua (tai 1 rkl kuivattua persiljaa)
- 2½ dl mustapippuri-ruokakermaa (tai kermaa+mustapippuria)
- 2 munaa
Valmistus:
- Levitä sulanut taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Pistele taikinapohja haarukalla ja esipaista uunin alimmalla tasolla n. 10 min.
- Levitä piiraan pohjalle pieneksi kuutioitu saunapalvikinkku, ohuet purjosipulisuikaleet, pienet tomaattipalat, fetajuustokuutiot ja silputtu persilja. Sekoita kerma ja munat ja kaada pohjan päälle. Painele tasaiseksi.
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla vielä n. 30-40 min.
Muutama huomio:
- Esipaistoin ohjeen mukaan pohjaa. Tällöin on syytä huomata, että pohjataikina sekä turpoaa että kutistuu reunoilta, eli on hyvä huomioida taikinaa levittäessä.
- Kerma+munaseosta ei tule kovin paljon, mutta se riittää kun kaatelee tasaisesti muiden tarvikkeiden päälle.
- Respetissä ehdotetaan kokeiltavaksi myös savuriistan tai -poron kanssa. Voisi olla hyvä, pitää kokeilla.
Ihan kelvollista tuosta tuli. Perusmallin kinkkupiirakkaa on tullut kuitenkin sen verran paljon tehtyä, että siihen on sekä harjaantunut että maullisesti tottunut. Näin ollen myönnän tälle vain Hopeisen ansiomerkin ja tarvittaessa päivitän, jos/kun ehdin savuporoa kokeilemaan täytteenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti