sunnuntai 21. tammikuuta 2018

Kasarmimuonaa: Kinkkupiirakka

Aiemmasta katkarapupiirakasta keksin Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina -tuotteen nerokkuuden: taikinaa ei tarvitse millään tavalla kaulita vaan se vain levitellään käsin sopivaan taikinavuokaan. Ja tuota vuokaakaan ei tarvitse edes voidella! Sopii erittäin laiskansutjakoille kypsille hepuille.

Katkarapupiirakasta ei tullut oikein sukseeta mutta päätin kokeilla kinkkutäytettä johon löytyi speksit Valiolta. Alla resepti:

Ainekset:
  • Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen 380 g
  • 150 g palvikinkkua
  • 1 punainen paprika
  • 1 sipuli
  • 1  prk (150 g) Valio crème fraîchea (muunkin merkkinen kelvannee)
  • 1  pussi (150 g) Valio Emmental raastetta (muunkin merkkinen kelvannee)
  • 3 munaa
  • ¼  tl mustapippuria
  • 1  dl hienonnettua persiljaa
Valmistus:
  1. Sulata taikina ja levittele se sormin taikinavuokaan jonka halkaisija on n. 25-28 cm. Vuokaa ei voidella.
  2. Kuutioi kinkku ja paprika. Hienonna sipuli. Levitä taikinapohjalle. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan.
  3. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 min.
Hyvää tuli ja helppo oli tehdä. Tuota täytespeksiä voi varmasti tuunata eri variaatioilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti