Katkarapupiirakasta ei tullut oikein sukseeta mutta päätin kokeilla kinkkutäytettä johon löytyi speksit Valiolta. Alla resepti:
Ainekset:
- Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen 380 g
- 150 g palvikinkkua
- 1 punainen paprika
- 1 sipuli
- 1 prk (150 g) Valio crème fraîchea (muunkin merkkinen kelvannee)
- 1 pussi (150 g) Valio Emmental raastetta (muunkin merkkinen kelvannee)
- 3 munaa
- ¼ tl mustapippuria
- 1 dl hienonnettua persiljaa
Valmistus:
- Sulata taikina ja levittele se sormin taikinavuokaan jonka halkaisija on n. 25-28 cm. Vuokaa ei voidella.
- Kuutioi kinkku ja paprika. Hienonna sipuli. Levitä taikinapohjalle. Sekoita muut täytteen ainekset keskenään ja kaada seos vuokaan.
- Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 40 min.
Hyvää tuli ja helppo oli tehdä. Tuota täytespeksiä voi varmasti tuunata eri variaatioilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti