sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Kasarmimuonaa: Katkarapupiirakka

Halusin kokeilla katkaravulle sopivaa piirakkaa. Netistähän näitä löytyy ja valikoimasta poimin Myllyn Paras -firman laatiman reseptin joka menee näin:

Ainekset:

  • 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
  • 250 g katkarapuja
  • 2 dl Emmental- tai Polar-juustoraastetta
  • 2 munaa
  • 2 dl ranskankermaa tai smetanaa
  • 2-3 rkl tuoretta tillisilppua
  • ½-1 tl yrttisuolaa
  • 1 tl hienonnettua sitruunapippuria
Valmistusohje:
  1. Ota taikina sulamaan. Sulata ja valuta katkaravut. Pohjan sulaessa sekoita täytteen ainekset. 
  2. Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle.
  3. Paista 225-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia.
Tuo Pyöreä piirakkataikinapohja on muuten todella kätevä: sitä ei tarvitse kaulita eikä vuokaa voidella vaan riittää että levittelee sen käsin sopivan vuokan pohjalle. Pitää jatkossakin soveltaa kun eri piirakkamalleja kokeilee.

Maku jäi vähän pliisuksi joten en anna tälle kuin pronssisen ampumamerkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti