torstai 24. marraskuuta 2022

Kasarmimuonaa: Bigmac -pastavuoka

 Tämä "hittiruoka" tuli vastaan Ilta-Sanomien Ruokalassa ja kokeilin. Ajatuksena on tehdä pastasta ja jauhelihasta vuoka, joka maustetaan big mac -hampurilaiselta maistuvalla kastikkeella.

Ainekset:

Kastike:

  • 200 g kermaviili
  • 2 rkl majoneesi
  • 1,5 rkl kurkkusalaatti
  • 1 rkl sinappi
  • 2 rkl ketsuppi
  • 2 rkl sokeri
  • paprikamaustetta
  • suolaa
Vuoka:
  • 400 g naudan jauheliha
  • 1 sipuli
  • 1 rkl tomaattipyre
  • 300 g pastaa (esim. kierre)
  • 2 tomaattia
  • 200 g cheddar sulatejuustoviipaleet
Päälle:
  • jäävuorisalaatti
  • suolakurkkuja
Valmistus:
  1. Sekoitetaan kastikeainekset.
  2. Pilkotaan sipuli ja viipaloidaan tomaatti.
  3. Keitetään pasta ohjeen mukaan.
  4. Paistetaan jauheliha ja pilkottu sipuli. Lisätään joukkoon tomaattipyre.
  5. Lisätään keitetty pasta jauhelihan joukkoon ja sekoitetaan.
  6. Kootaan vuoka: pohjalle puolet jauheliha-pastaseoksesta, johon sekoitetaan puolet kastikkeesta. Ladotaan päälle viipaloidut tomaatit. Lisätään loppu jauheliha-pasta ja ladotaan päälle cheddarviipaleet.
  7. Paistetaan 200 asteessa uunissa 5-10 minuuttia.
  8. Viimeistellään paistamisen jälkeen lopulla kastikkeella, viipaloiduilla suolakurkuilla ja jäävuorisalaatilla.
Kommentit:
  • Käytin vuokan päällä kurkkusalaattia suolakurkkujen sijaan. Toimi sekin.
  • Paistoaika oli minun uunissa tuo 10 minuuttia, mutta ei liene minuutin päälle: ainekset ovat lähtökohtaisesti kypsiä.
Ihan ok syötävää tuosta tuli ja vähintäänkin lievästi maistui big mäciltä. Annan ampumamerkiksi Hopeisen ampumamerkin ja kokeilen toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti