Tämä "hittiruoka" tuli vastaan Ilta-Sanomien Ruokalassa ja kokeilin. Ajatuksena on tehdä pastasta ja jauhelihasta vuoka, joka maustetaan big mac -hampurilaiselta maistuvalla kastikkeella.
Ainekset:
Kastike:
- 200 g kermaviili
- 2 rkl majoneesi
- 1,5 rkl kurkkusalaatti
- 1 rkl sinappi
- 2 rkl ketsuppi
- 2 rkl sokeri
- paprikamaustetta
- suolaa
Vuoka:
- 400 g naudan jauheliha
- 1 sipuli
- 1 rkl tomaattipyre
- 300 g pastaa (esim. kierre)
- 2 tomaattia
- 200 g cheddar sulatejuustoviipaleet
Päälle:
- jäävuorisalaatti
- suolakurkkuja
Valmistus:
- Sekoitetaan kastikeainekset.
- Pilkotaan sipuli ja viipaloidaan tomaatti.
- Keitetään pasta ohjeen mukaan.
- Paistetaan jauheliha ja pilkottu sipuli. Lisätään joukkoon tomaattipyre.
- Lisätään keitetty pasta jauhelihan joukkoon ja sekoitetaan.
- Kootaan vuoka: pohjalle puolet jauheliha-pastaseoksesta, johon sekoitetaan puolet kastikkeesta. Ladotaan päälle viipaloidut tomaatit. Lisätään loppu jauheliha-pasta ja ladotaan päälle cheddarviipaleet.
- Paistetaan 200 asteessa uunissa 5-10 minuuttia.
- Viimeistellään paistamisen jälkeen lopulla kastikkeella, viipaloiduilla suolakurkuilla ja jäävuorisalaatilla.
Kommentit:
- Käytin vuokan päällä kurkkusalaattia suolakurkkujen sijaan. Toimi sekin.
- Paistoaika oli minun uunissa tuo 10 minuuttia, mutta ei liene minuutin päälle: ainekset ovat lähtökohtaisesti kypsiä.
Ihan ok syötävää tuosta tuli ja vähintäänkin lievästi maistui big mäciltä. Annan ampumamerkiksi Hopeisen ampumamerkin ja kokeilen toistekin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti