Törmäsin netissä surfatessa tonnikalareseptiin, jota kehuttiin hyväksi ja helpoksi valmistaa. Piti kokeilla. Kasarmimuonaksi menee uunin tarpeen vuoksi.
Ainekset:
- 500 g haluamaasi pastaa
- 125 g purjoa
- 250-300 g miniluumutomaatteja
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 tlk (à 150/200 g) tonnikalaa öljyssä, MSC-sertifioitu
- ¾ tl suolaa
- ½ tl rouhittua mustapippuria
- 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa, esimerkiksi Mutti
- 1 dl vettä
- 1 rasia (200 g) ruohosipuli tuorejuustoa
- 2 rkl kapriksia
- 1 pussi pizzajuusto raastetta (laitoin 150 grammaa)
Valmistus:
- Aloita laittamalla pasta kiehumaan suolalla maustettuun kiehuvaan veteen. Anna pastan kypsyä pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
- Pese purjo, halkaise se ja viipaloi se ohuiksi renkaiksi. Puolita miniluumutomaatit ja hienonna valkosipulin kynnet.
- Valuta tonnikalasäilykkeistä öljyä paistinpannulle ja paista siinä purjoa, tomaatteja ja valkosipulia pari minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Mausta seos suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.
- Lisää pannulle tomaattimurska, huuhtele tyhjä tölkki vedellä ja lisää vesi pannuun. Lisää myös tuorejuusto. Kuumenna seos ja sekoita huolellisesti, kunnes tuorejuusto on sulanut ja seos on tasaista.
- Kun pasta on kypsä, valuta se ja jätä hieman kosteaksi. Kaada suureen uunivuokaan (noin 30 x 20 cm).
- Sekoita pastan joukkoon tomaattiseos, tonnikala liemineen, kaprikset ja 2/3 juustoraasteesta. Varo sekoittamasta liian voimakkaasti, jotta ainekset pysyvät koossa ja paistos säilyy mehevänä.
- Ripottele paistoksen päälle loppu juustoraaste.
- Lämmitä uuni 225 asteeseen ja paista tonnikalapaistosta uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.
Muutama kommentti:
- Annos on suuri: tuosta riittää ainakin kuudelle hengelle. Ainakin kokeilutilanteessa on järkevää tehdä puolikas annos, jotta ei koko viikkoa tarvitse järsiä...
- Juustoa voisi olla pinnalle enemmänkin ja vuoka malliltaan laakea: ruskistunut pitsajuusto antaa muonalle hyvää sivumakua.
Ei kovin suuri elämys ollut tämä muona: varsin pliisuksi jäi kokemus. Ehkä lisämaustamisella ja esim. kapristen määrää lisäämällä tuosta olisi tullut kelvollinen muona. Annan tälle arvomerkiksi Pronssinen ampumamerkki täytesanoin "kyllähän tuota nälkäänsä syö".
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti