maanantai 27. heinäkuuta 2015

Talousviskien MM-kisat

Talousviskien (litrahinta alle 50€) vertailussa seulottiin voittajat skotlantilaisista, irlantilaisista ja uuden mantereen edustajista. Loppuotteluun pääsivät Famous Grouse (Skotlanti), Tullamore D.E.W (Irlanti) ja Black Velvet (USA).

Kilpailupaikan setup näkyy alla olevassa kuvassa:


Testi tehtiin perinteiseen tapaan kaksoissokkotestinä, kalibrointijuomana käytettiin vettä ja lopuksi verrokkina kotimaista Teerenpeliä joka on kertaluokkaa hintavampaa kuin vertaillut talousviskit.

Tulokset olivat ainakin kirjoittaneen mielestä hieman yllättävät:

  1. Voittaja: Black Velvet
  2. sija: Tullamore D.E.W
  3. sija: Famous Grouse
Rajavartija sai Famous Grousen omassa pisteytyksessään ykköseksi (jatka siis ao. aineen ostamista) mutta Willien hyljeksinnän vuoksi se tipahtikin kokonaisarvioinnissa kolmoseksi.

Seuraavanlaisia kommentteja kuultiin:
  • Tasapaksu (BV)
  • Jokin tunkkainen maku (FG)
  • Terävä jälkimaku (TD)
  • Amerikkalaista paskaa (BV)
Eli kovin imartelevia eivät arvioinnit olleet... Talousviskit on nyt joka tapauksessa arvioitu maailmanlaajuisesti. Pitänee vaihtaa juomalajia tai hintaluokkaa.

1 kommentti:

  1. Näin se menee sokkotreffeillä, toinen pitää toisesta ja toinen toisesta. Tosin varsinaisia sokkotreffejä en ole kokenut, enkä taida tarvitakaan. Jotenkin harmitti laskentatapa, jolla tuo jenkkisonta ylsi voitoon.
    Ehkä jatkossa pitää tehdä kolmiosainen maistelukierros ja sitten ratkaisun tekee ykkössijat jne.
    Mutta ei, Kisa oli kovaa, mutta rehtiä. Kaikkia kunnia voittajalle, mutta itse tuskin vaihdan kuitenkaan valintaani FG:sta muuhun. Tämä tietenkin vaikutti omiin arvioihin, kun FG on niin tutuksi tullut. Minä tosin nautiskelen noita FG:ta ihan syyn takia. Tarvitaan mehupulloja, joita ei tarvitse pestä, eivätkä ne halkea kuuman mehun kanssa.....

    VastaaPoista