lauantai 9. syyskuuta 2017

Kasarmimuonaa: Katkarapu-juustoruukku

Huomasin että Prismaan oli ilmestynyt pömpeli josta sai tilattua ruokareseptejä ostoslistoineen. Sinällään nerokas idea jos ei ole suunnitelmaa että mitähän söisi kun kauppaan menee.

Otin kokeeksi Katkarapu-juustoruukun reseptin:

Ainekset 
  •  500 g kuorittuja katkarapuja
  •  2-3 rkl voita, margariinia tai öljyä
  •  1 iso sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1,5 dl kuohu- tai ruokakermaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 150 g raastettua kermajuustoa (= jotain rasvaista)
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

  1. Sulata rasva kattilassa ja kuullota hienonnettu sipuli ja murskatut valkosipulin kynnet. Lisää tomaattimurska, kerma ja laakerinlehdet. Anna kiehua 5 minuuttia.
  2. Lisää katkaravut, sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla mutta älä keitä enää. Ota laakerinlehdet pois.
  3. Kaada seos uunivuokaan tai annosvuokiin. Ripottele juustoraaste päälle ja kypsennä 180 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia kunnes juusto on sulanut ja saanut väriä pintaan.
  4. Tarjoa heti vaalean leivän ja tuoresalaatin kera.
Valmistusoperaatio oli kohtuullisen vaivaton joten kyllä tuosta kypsä heppukin selviää. Aikaa tuhrautui n. 30 min, uunissa pitoineen.

Syömäkelpoista eväästä tuli mutta aika pliisua kyllä. Nestettä oli liikaa; olisi todennäköisesti kutistunut paremmin kasaan pienemmissä kerta-annosvuoissa. Makukin oli mieto: valkosipulia olisi saanut olla selvästi enemmän ja mustapippuria myös.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti