lauantai 16. syyskuuta 2017

Kasarmimuonaa: Karamellisoitu sipuli

Laitan tämän reseptin kasarmimuonaotsikon alle. Resepti onnistuisi kyllä kentälläkin mutta
valmistusaika on pitkähkö jolloin nestekaasuhellalla palaa kaasua tarpeettoman paljon. Lisäksi sipulin voi valmistaa jo etukäteen ennen retkelle lähtöä.

Karamellisoitu sipuli soveltuu hyvin monen ruuan lisukkeeksi: pihvin päälle, hampurilaisten väliin, voileivän täytteeksi jne. Valmistus on suht helppoa ja valmis tuote säilyy jääkaapissa pari viikkoa.

Resepti on seuraavanlainen:

Ainekset: 
  • 2 tl öljyä
  • 8  sipulia
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl vettä
Valmistusohje:
  1. Kuori ja viipaloi sipulit
  2. Paista miedolla lämmöllä pannulla kunnes sipuli on saanut väriä
  3. Lisää muut ainekset ja sekoita. 
  4. Anna hautua vielä puolisen tuntia välillä sekoittaen.
Kyse on siis lisukkeesta eli tarvitset tämän lisäksi vielä sen varsinaisen syötävän ruoan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti