valmistusaika on pitkähkö jolloin nestekaasuhellalla palaa kaasua tarpeettoman paljon. Lisäksi sipulin voi valmistaa jo etukäteen ennen retkelle lähtöä.
Karamellisoitu sipuli soveltuu hyvin monen ruuan lisukkeeksi: pihvin päälle, hampurilaisten väliin, voileivän täytteeksi jne. Valmistus on suht helppoa ja valmis tuote säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
Resepti on seuraavanlainen:
Ainekset:
- 2 tl öljyä
- 8 sipulia
- 2 rkl balsamiviinietikkaa
- 2 rkl ruokosokeria
- 1 tl suolaa
- 2 dl vettä
- Kuori ja viipaloi sipulit
- Paista miedolla lämmöllä pannulla kunnes sipuli on saanut väriä
- Lisää muut ainekset ja sekoita.
- Anna hautua vielä puolisen tuntia välillä sekoittaen.
Kyse on siis lisukkeesta eli tarvitset tämän lisäksi vielä sen varsinaisen syötävän ruoan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti