keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Matkailua: Prahan teknillinen museo

Tuli matkailtua Prahassa. Kaupunki on ihan kelvollinen käyntipaikka ja kustannuksiltaan edullinen: oluttuopin hinta on n. kolmannes Suomen hinnoista joten matkakulut voi tienata helposti takaisin sitä juomalla... Kaupungissa eniten ärsyttää juurikin sen halvan oluen takia kaupunkiin änkäytyneet brittituristit. Lienevät kuitenkin sesonkikävijöitä joten sään viileneminen auttaa asiaa kun b-turisti ei enää pärjää ilman paitaa.

Prahassa sijaitsee varsin kiinnostava ja laadukkaasti toteutettu teknillinen museo. Museo sijaitsee käytännössä ydinkeskustassa Vltavan pohjoisrannalla (Google Mapsissa täällä) ja sinne on esim. Kaarlensillalta n. 1.8 km matkaa joten paikalle pääsee helposti kävellenkin. Pääsylipun hinta museeon on 220 Korunaa eli n. 8,5 Euroa.

Nostan alla esille muutaman kuvaamani kohteen museosta:

Ensinnä Spitfire jollaisella Tsekin vapaaehtoiset lensivät Toisen maailmansodan ilmavoimissa.

Spitfire Prahan teknillisestä museosta, Tsekin tunnuksissa
Spitfire Prahan teknillisestä museosta, Tsekin tunnuksissa.

Seuraavaksi kuva sota-Harley Davidsonista. Pyörä on originaaliasussa mutta varsin kirjavasti koristeltu; tuskin tositilanteessa USA:n lippuja kuljeteltiin.. Pyörä näyttää osallistuneen Normandian maihinnousun juhlallisuuksiin 2014.
Sota-HD Prahan teknillisestä museosta.
Sota-HD Prahan teknillisestä museosta.

Ja vastineeksi germaaniversio samasta aiheesta eli sota-BMW. Eipä ole pyörä juurikaan muuttunut nykypäivään tultua...
Sota-BMW Prahan teknillisestä museosta.
Kulkuvälinenäyttelyn (josta ylläolevat kuvat ovat) lisäksi museossa on 13 muuta pysyvää näyttelyosastoa joiden sisältöä voi tutkia museon sivujen "virtuaalikierroksella" tästä linkistä. Kyllä tuolla helposti useamman tunnin  saa tekniikasta vähemmänkin kiinnostunut helposti kulumaan. Paikassa on myös ravintola josta saa mm. mainittua jo olutta (tietysti!).

Suosittelen paikkaa vähintäänkin sadepäivän käyntikohteeksi ja annan sille hopeisen arvomerkin. Arvoa vähentää lähinnä todellisten harvinaisuuksien puuttuminen kokoelmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti