lauantai 11. toukokuuta 2019

Kasarmimuonaa: Ranskismättö

Löysin "peltisarjaan" kuuluvan reseptin Valion sivuilta, kokeilin ja hyvin toimi. Alla alkuperäinen resepti:

Ainekset (6 annosta):
  • 750 g ranskanperunoita , tikkumaisia
  • 200 g lenkkimakkaraa
  • 200 g lihapyöryköitä
  • 6 (40 g) säilykepeperonia (= chilin sukuisia kasviksia säilykepurkissa)
  • 1 pkt (250 g) Valio Koskenlaskija Ruoka & Dippiä chili
Lisukkeeksi:
  • 1 - 2  sipulia hienonnettuna
  • 1 - 2 dl amerikkalaista kurkkusalaattia
  • sinappia ja ketsuppia
Valmistus:
  1. Levitä jäiset ranskalaiset uunipellille leivinpaperin päälle. Säädä uuni pakkausohjeen mukaan ja tarkista paistoaika.
  2. Paloittele makkara ja puolita lihapullat. Leikkaa tai saksi peperonit paloiksi ja valuta niistä irtoava neste pois.
  3. Paista perunoita uunin keskitasolla. Lisää makkarat, lihapullat ja peperonit 5 - 7 min ennen kuin ranskalaiset ovat valmiita. Jatka kypsentäminen loppuun.
  4. Pirskota lämmitetty sulatejuusto ranskismätön päälle. Tarjoa koko komeus lisukkeiden kera.
Tuunasin reseptiä sen verran, että laitoin sipulit myös pellille makkaroiden, lihapullien ja peperonien kanssa. Toimi niinkin; myös sipulien esiruskentamista pannulla voisi miettiä.
Sulatejuustoa en viitsinyt erikseen lämmittää, vaan laitoin nokareina pellilla ja annoin lämmitä uunissa minuutin tmv.
Paistoaika meni siten, että paistoin ensin perunoita 225 asteessa 10 minuuttia, lisäsin makkarat yms ja paistoin 10 min. Lopuksi juusto päälle ja vielä 1 min.

Helppoa oli valmistaa ja hyvää tuli. Suosittelen kokeiluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti