Ainekset (6 annosta):
- 750 g ranskanperunoita , tikkumaisia
- 200 g lenkkimakkaraa
- 200 g lihapyöryköitä
- 6 (40 g) säilykepeperonia (= chilin sukuisia kasviksia säilykepurkissa)
- 1 pkt (250 g) Valio Koskenlaskija Ruoka & Dippiä chili
- 1 - 2 sipulia hienonnettuna
- 1 - 2 dl amerikkalaista kurkkusalaattia
- sinappia ja ketsuppia
- Levitä jäiset ranskalaiset uunipellille leivinpaperin päälle. Säädä uuni pakkausohjeen mukaan ja tarkista paistoaika.
- Paloittele makkara ja puolita lihapullat. Leikkaa tai saksi peperonit paloiksi ja valuta niistä irtoava neste pois.
- Paista perunoita uunin keskitasolla. Lisää makkarat, lihapullat ja peperonit 5 - 7 min ennen kuin ranskalaiset ovat valmiita. Jatka kypsentäminen loppuun.
- Pirskota lämmitetty sulatejuusto ranskismätön päälle. Tarjoa koko komeus lisukkeiden kera.
Sulatejuustoa en viitsinyt erikseen lämmittää, vaan laitoin nokareina pellilla ja annoin lämmitä uunissa minuutin tmv.
Paistoaika meni siten, että paistoin ensin perunoita 225 asteessa 10 minuuttia, lisäsin makkarat yms ja paistoin 10 min. Lopuksi juusto päälle ja vielä 1 min.
Helppoa oli valmistaa ja hyvää tuli. Suosittelen kokeiluun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti