sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Kasarminuonaa: Mozzarella-gnocchivuoka

Nyt on lopun ajat edessä: Kyhepunussa esitellään puhdas kasvisruoka! Aiemminkin on ei-lihaa-sisältäviä esitelty, mutta ne ovat olleet leipiä tmv., esim. sipulifocaccia. Nyt on kyseessä kuitenkin ihan aito ruokalaji (tai ainakin sellaiseksi suunniteltu).

Ainekset:
  •  2 tlk (à 380/230 g) kypsiä papuja
  •  1 pkt (500 g) perunagnoccheja (löytyy valmisruokahyllystä ainakin Prismassa)
  •  1 l vettä
  •  1+ 1 tl suolaa
  •  2–4 valkosipulinkynttä
  •  1 ruukku basilikaa
  •  1 tlk (400 g) kirsikkatomaatteja
  •  2 rkl oliiviöljyä
  •  1 rkl balsamietikkaa
  •  ¼ tl mustapippuria myllystä
  •  1 pkt (150 g) mozzarellaa
Valmistus:
  1. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Valuta pavut siivilässä.
  2. Laita vesi ja 1 tl suolaa kattilaan. Keitä gnoccheja suolavedessä 2 minuuttia. Ota talteen 1 dl keitinvettä. Valuta gnocchit.
  3. Hienonna valkosipulinkynnet ja basilika.
  4. Laita pavut, gnocchit, valkosipulit ja basilika laakeaan uunivuokaan. Lisää talteen otettu keitinvesi, tomaatit, öljy ja balsamietikka. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Revi mozzarella päälle ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia.
Huomioita:
  • Mozzarellaa voisi olla enemmänkin. Juusto on se, joka antaa luonnetta ja makua tuolle ruoalle.
  • Toinen makuelementti eli mustapippuri voisi olla myös tuunauksen kohde: enemmän.
Ihan kelvollista/syötävää tuli. Noilla muutamilla huomio -tuunauksilla saattaa olla yllättäen jopa hyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti