Ainekset:
- 2 tlk (à 380/230 g) kypsiä papuja
- 1 pkt (500 g) perunagnoccheja (löytyy valmisruokahyllystä ainakin Prismassa)
- 1 l vettä
- 1+ 1 tl suolaa
- 2–4 valkosipulinkynttä
- 1 ruukku basilikaa
- 1 tlk (400 g) kirsikkatomaatteja
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamietikkaa
- ¼ tl mustapippuria myllystä
- 1 pkt (150 g) mozzarellaa
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Valuta pavut siivilässä.
- Laita vesi ja 1 tl suolaa kattilaan. Keitä gnoccheja suolavedessä 2 minuuttia. Ota talteen 1 dl keitinvettä. Valuta gnocchit.
- Hienonna valkosipulinkynnet ja basilika.
- Laita pavut, gnocchit, valkosipulit ja basilika laakeaan uunivuokaan. Lisää talteen otettu keitinvesi, tomaatit, öljy ja balsamietikka. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Revi mozzarella päälle ja kypsennä uunissa 15–20 minuuttia.
- Mozzarellaa voisi olla enemmänkin. Juusto on se, joka antaa luonnetta ja makua tuolle ruoalle.
- Toinen makuelementti eli mustapippuri voisi olla myös tuunauksen kohde: enemmän.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti