lauantai 14. syyskuuta 2019

Viski. Kyrö Rye Single Malt

Olen pitkään jo kytännyt tilaisuutta maistaa kovasti hehkutettua Kyrö Distilleryn Rye Single Malt -viskiä. Tähän mennessä nuo viskierät ovat olleet niin pieniä, ettei suuhun asti ole riittänyt. Lopulta baari-illan aikana huomasinkin hyllyssä yhden pullon tuon juoman erää nro 8. Ravintolassakin se oli sen verran harvinainen, että sitä myytiin vain 2 cl per asiakas ja hintakin oli suolainen: 13 € / annos.

Alkon kuvaelman mukaan juoma on  "Täyteläinen, mahonginruskea, aprikoosinen, pippurinen, hunajainen". Moneen kertaan olen moittinut makuaistiani ja taas pitää moittia: eipä noita sävyjä oikein tuolta erottanut. Tuotteen leima alkossa on "Runsas & voimakas", kun taas lempitalousviski Famous Grouse saa leiman "Pehmeä & hedelmäinen". Tuossa lieneekin selitys makuongelmalle: en ole tarpeeksi tosimies juomaan "aikuisten juomaa", vaan suosin limpparityyppisiä viskejä.

Joka tapauksessa arvomerkiksi jää "Pronssinen ampumamerkki" ja suositukseksi "ei jatkoon". Toivotaan, että seuraavat erät ovat parempia; ginit tältä yritykseltä ainakin ovat onnistuneet ja viskien näkökulmasta ilmeisesti vähän liiankin hyvin.

Alla vielä kuva juomasta lasissa:

Kyrö Rye Single Malt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti