Reseptistä on syytä huomata, että annoskoko on varsin suuri. Padasta riittää kuudellekin syöjälle ja kannattaa harkita 2/3 -annosta normaalikäyttöön.
Ainekset:
- 800 g kanan filettä
- 1 punainen paprika suikaloituna
- 1 keltainen paprika suikaloituna
- 2 isoa sipulia kuutioituna
- 3 valkosipulin kynttä pilkottuna
- 70 g tomaattipyrettä
- 1 rkl sokeria
- 2 tl suolaa
- 2 dl kanalientä
- 350 g smetanaa
- ( 1 kuutioitu maustekurkku, ripottele juuri ennen uuniin menoa)
- Kourallinen persiljaa revittynä puolet ennen uuniin laittoa ja loput koristeeksi
- mustapippuria myllystä
- Kuullota pannussa paprikat ja sipulit (tavallinen ja valkosipuli).
- Lisää joukkoon tomaattipyre, suola, sokeri, pippuri, persilja ja kanaliemi.Lisää smetana joukkoon ja sekoita. Anna kastikkeen saostua muutama minuutti.
- Paista kanan fileet nopeasti kuumalla pannulla, niin että ne saavat kauniin värin.
- Asettele fileet vuokaan ja kaada kastike fileiden päälle, niin että ne peittyvät.
- Ripottele maustekurkku sekä persilja ja laita uuniin 175 asteeseen, noin 30 minuutiksi.Tarjoile riisin, pastan tai perunoiden kera.
Hyvää siis tuli. Arvosanaa en lähde kertakokeilulla vielä määrittämään, joten palaan asiaan tuonnempana.
Edit: Valmistettu ja maistettu uudelleen. Arvomerkiksi tulee Kultainen ampumamerkki: makuelämys lähes yhtä hyvä kuin Moskovan pata -tuotoksessa ja sopivan samankaltainen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti