sunnuntai 12. helmikuuta 2023

Kasarmimuonaa: Igorin kana

Olen tässä blogissa vähätellyt itänaapurien saavutuksia ja saattanut jossain todeta jopa, että sinkkisankko on ainoa tuote, jota Venäjällä osataan valmistaa. Sanani olen jo joutunut syömään Moskovan padan osalta ja toinen sanansyönti tapahtuu tässä kirjoituksessa kuvatun kanareseptin myötä. En tosin kykene täysin varmaksi määrittelemään, onko kyseessä toveri naapurin tuotos: löysin reseptin MTV:n kautta, mutta siellä ei tätä asiaa esille tuotu. Aineksissa on kuitenkin smetanaa ja suolakurkkuja, joten uskallan veikata, että Igor on idän-Igor. Kokeilun pohjalta siis Venäjältä tulee kolme kelvollista tuotetta: sinkkisankko, Moskovan pata ja Igorin kana.

Reseptistä on syytä huomata, että annoskoko on varsin suuri. Padasta riittää kuudellekin syöjälle ja kannattaa harkita 2/3 -annosta normaalikäyttöön.

Ainekset:
  • 800 g kanan filettä
  • 1 punainen paprika suikaloituna
  • 1 keltainen paprika suikaloituna
  • 2 isoa sipulia kuutioituna
  • 3 valkosipulin kynttä pilkottuna
  • 70 g tomaattipyrettä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl kanalientä
  • 350 g smetanaa
  • ( 1 kuutioitu maustekurkku, ripottele juuri ennen uuniin menoa)
  • Kourallinen persiljaa revittynä puolet ennen uuniin laittoa ja loput koristeeksi
  • mustapippuria myllystä
Valmistus:
  1. Kuullota pannussa paprikat ja sipulit (tavallinen ja valkosipuli).
  2. Lisää joukkoon tomaattipyre, suola, sokeri, pippuri, persilja ja kanaliemi.Lisää smetana joukkoon ja sekoita. Anna kastikkeen saostua muutama minuutti.
  3. Paista kanan fileet nopeasti kuumalla pannulla, niin että ne saavat kauniin värin.
  4. Asettele fileet vuokaan ja kaada kastike fileiden päälle, niin että ne peittyvät.
  5. Ripottele maustekurkku sekä persilja ja laita uuniin 175 asteeseen, noin 30 minuutiksi.Tarjoile riisin, pastan tai perunoiden kera.
Hyvää siis tuli. Arvosanaa en lähde kertakokeilulla vielä määrittämään, joten palaan asiaan tuonnempana.

Edit: Valmistettu ja maistettu uudelleen. Arvomerkiksi tulee Kultainen ampumamerkki: makuelämys lähes yhtä hyvä kuin Moskovan pata -tuotoksessa ja sopivan samankaltainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti