maanantai 13. joulukuuta 2021

Kasarmimuonaa: Kinkku-juustopiirakka

 Taas löytyi Soppa365 kokeilemisen arvoinen resepti. Tämä on käytännössä variaatio jo Kyhepunussa olevasta kinkkupiirakasta valmispohjaa myöten. Täyte on vain toisenlainen.

Ainekset:

  •  1 pkt (400 g) rukiista piirakkataikinaa
  •  200 g palvikinkkua
  •  150 g emmentalia
  •  1 pieni punasipuli
  •  1 dl persiljaa hienonnettuna
  •  1 rs (200 g) mustapippurituorejuustoa
  •  ¼ dl maitoa
  •  ½ tl suolaa
  •  3 rkl kapriksia
Valmistus:

  1. Ota taikina huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  3. Kauli piirakkataikina pyöreään piirakkavuokaan (Ø n. 27 cm).
  4. Kuutioi kinkku ja raasta juusto. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Hienonna persilja.
  5. Notkista tuorejuusto maidolla. Lisää suola, kaprikset ja puolet persiljasta.
  6. Levitä tuorejuusto, kinkku, sipuli, kaprikset ja juustoraaste piirakkapohjalle.
  7. Kypsennä piirakkaa uunissa 30 minuuttia. Ripottele loppu persilja piirakalle ennen tarjoilua.
Tuotosta en ala vielä kommentoimaan, koska en ole reseptiä vielä kokeillut. Laitoin jemmaan tänne Kyhepunuun vastaisen varalle.

Edit: Testattu on. Muhevampi maku kuin "perusmallin" kinkkupiirakassa, kuitenkin helppo valmistettava. Annan tälle Kultaisen ampumamerkin ja aion jatkossakin valmistaa tuon "perinteisen" rinnalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti