Taas löytyi Soppa365 kokeilemisen arvoinen resepti. Tämä on käytännössä variaatio jo Kyhepunussa olevasta kinkkupiirakasta valmispohjaa myöten. Täyte on vain toisenlainen.
Ainekset:
- 1 pkt (400 g) rukiista piirakkataikinaa
- 200 g palvikinkkua
- 150 g emmentalia
- 1 pieni punasipuli
- 1 dl persiljaa hienonnettuna
- 1 rs (200 g) mustapippurituorejuustoa
- ¼ dl maitoa
- ½ tl suolaa
- 3 rkl kapriksia
Valmistus:
- Ota taikina huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Kauli piirakkataikina pyöreään piirakkavuokaan (Ø n. 27 cm).
- Kuutioi kinkku ja raasta juusto. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Hienonna persilja.
- Notkista tuorejuusto maidolla. Lisää suola, kaprikset ja puolet persiljasta.
- Levitä tuorejuusto, kinkku, sipuli, kaprikset ja juustoraaste piirakkapohjalle.
- Kypsennä piirakkaa uunissa 30 minuuttia. Ripottele loppu persilja piirakalle ennen tarjoilua.
Tuotosta en ala vielä kommentoimaan, koska en ole reseptiä vielä kokeillut. Laitoin jemmaan tänne Kyhepunuun vastaisen varalle.
Edit: Testattu on. Muhevampi maku kuin "perusmallin" kinkkupiirakassa, kuitenkin helppo valmistettava. Annan tälle Kultaisen ampumamerkin ja aion jatkossakin valmistaa tuon "perinteisen" rinnalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti