Piirakkaa pukkaa taas! Tällä kertaa Myllyn Paras -sivustolta löytyi ohje sinihomejuustoa ja katkarapuja sisältävälle piiraalle. Kokeilin tuota innolla, koska molemmat ovat allekirjoittaneen lempimuonalistalla. Piirakka tehdään (tuskin yllättäen..) Myllyn Paras -yrityksen valmiiseen pakastepiirakkapohjaan, jonka kätevyyttä olen jo moneen kertaan kehunut. Resepti alla:
Ainekset:
- 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
- n. 200 g kuorittuja katkarapuja
- 1 sipuli varsineen
- 75 g sinihomejuustomurua
- 2 munaa
- 2½ dl sinihomejuustokermaa
- ½ tl valkopippuria
Valmistus:
- Levitä taikina pyöreän (halkaisija 25-30cm) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Laita pohjan päälle katkarapuja, jotka olet sulattanut ja valuttanut, pilkottu sipuli, sekä sinihomejuustomuru.
- Kaada päälle muna-kermaseos ja paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla kauniin väriseksi n. 30-40 min.
Muutamia huomioita:
- Käytin perussipulia, jossa ei vartta ollut.
- Lähikaupassa ei ollut tuota sinihomejuustokermaa, joten korvasin sen Kolme sipulia -kermalla ja laitoin vähän enemmän aurajuustoa. Toimi hyvin.
- Paistoaika minun uunissa oli 40 min.
Erittäinkin hyvää tuli ja suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Arvomerkiksikin pamahtaa suorilta Kultainen ampumamerkki.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti