sunnuntai 20. helmikuuta 2022

Kasarmimuonaa: Katkarapu-sinihomejuustopiirakka

 Piirakkaa pukkaa taas! Tällä kertaa Myllyn Paras -sivustolta löytyi ohje sinihomejuustoa ja katkarapuja sisältävälle piiraalle. Kokeilin tuota innolla, koska molemmat ovat allekirjoittaneen lempimuonalistalla. Piirakka tehdään (tuskin yllättäen..) Myllyn Paras -yrityksen valmiiseen pakastepiirakkapohjaan, jonka kätevyyttä olen jo moneen kertaan kehunut. Resepti alla:

Ainekset:

  • 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
  • n. 200 g kuorittuja katkarapuja
  • 1 sipuli varsineen
  • 75 g sinihomejuustomurua
  • 2 munaa
  • 2½ dl sinihomejuustokermaa
  • ½ tl valkopippuria

Valmistus:

  1. Levitä taikina pyöreän (halkaisija 25-30cm) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Laita pohjan päälle katkarapuja, jotka olet sulattanut ja valuttanut, pilkottu sipuli, sekä sinihomejuustomuru.
  2. Kaada päälle muna-kermaseos ja paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla kauniin väriseksi n. 30-40 min.
Muutamia huomioita:
  • Käytin perussipulia, jossa ei vartta ollut.
  • Lähikaupassa ei ollut tuota sinihomejuustokermaa, joten korvasin sen Kolme sipulia -kermalla ja laitoin vähän enemmän aurajuustoa. Toimi hyvin.
  • Paistoaika minun uunissa oli 40 min.
Erittäinkin hyvää tuli ja suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Arvomerkiksikin pamahtaa suorilta Kultainen ampumamerkki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti