sunnuntai 26. maaliskuuta 2023

Kasarmimuonaa: Rapukakut

Testasin K-Ruoka -sivustolta löytynyttä rapukakun reseptiä. Jossain televisio-ohjelmassa tmv. näitä kehuttiin ja siksi läksin kokeilemaan. Tässä reseptissä tosin käytetään katkarapuja, jotka eivät jonkun hifisten mielestä ole "oikeita" rapuja. Muona ei vaadi uunia ja olisi näin ollen myös kenttämuonana tehtäväksi. Katkarapuja ei kuitenkaan useimmiten tule mukana raahattua eikä  niitä juurikaan kotimaisista vesistä löydy, joten merkkasin kasarmilla tehtäväksi.

Ainekset:

  • 1 ps (350 g) Pirkka pieniä katkarapuja
  • 100 g purjoa
  • 1–2 valkosipulinkynttä
  • 2 kananmunaa
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 1 tl sitruunankuorta
  • 1 dl korianteria
  • juoksevaa rasvaseosta

Valmistus:

  1. Sulata ja valuta katkaravut. Hienonna katkarapuja veitsellä pienemmäksi.
  2. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo sekä valkosipuli. Sekoita rapukakkujen ainekset keskenään. Anna turvota hetki.
  3. Nosta lusikalla nokareet massaa pannulle ja painele pihveiksi (10–12 kpl). Paista rasvassa pannulla yhteensä noin 5 minuuttia välillä kääntäen. Tarjoa esimerkiksi nuudeleiden kanssa.
Muutamia kommentteja:
  • Käytin tuohon hienontamiseen sähköistä leikkuria, jolla sipulia tmv. yleensä leikataan. Pienillä tehoilla onnistui hyvin.
  • Paistoin voissa, kun tuota juoksevaa rasvaseosta ei sattunut löytymään. Ei tiettävästi vaikututa makuun.
  • Kakkujen paistossa kätevin voisi olla lettupannu, ts. pannu, jossa on N kpl syvennyksiä, johon massa levitettäisiin.
  • Tuoretta korianteria ei löytynyt (tai logistiikkavastaava ei suostunut sitä ainakaan toimittamaan), joten jouduin käyttämään kuivattua versiota. Tähän löysin seuraavaa tietoa vinkiksi: Yksi teelusikallinen kuivattua yrttiä vastaa 1-3 ruokalusikallista tuoretta hienonnettua yrttiä vahvuudesta riippuen. Yksi dl taas on puolestaan 7 ruokalusikallista ja 1 rkl on 3 teelusikallista. Näin ollen laitoin 2 teelusikallista korianteria ja tuo osui aika lailla kohdalleen.
Kommenttina sanottakoon, että kelvollista, mutta ei erinomaista tuli. Ehkä tuota voisi chilillä tai shiracalla vähän ärhentää. Annan tässä vaiheessa hopeisen ampumamerkin ja tarkennan tarvittaessa toisen kokeilun pohjalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti