keskiviikko 26. huhtikuuta 2023

Kasarmimuonaa: Tomaattileivät

 Kasvisruokaa pukkaa: kokeilin tomaattileipien reseptiä Soppa365:stä. Tämä kokeilu ei ole oikein täysi ruoka, mutta soveltuu iltapalaksi tai startteriksi.

Ainekset:

  •  1 maalais- tai ciapattaleipä
  •  2-4 valkosipulinkynttä
  •  4 rkl oliiviöljyä
  •  2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
  •  1 dl parmesaaniraastetta
  •  1 rs (200 g) kirsikkatomaatteja
  •  mustapippuria myllystä
  •  1 dl parmesaanilastuja

Valmistus:

  1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Nosta leipä kyljelleen leikkuulaudalle ja halkaise se pituussuunnassa. Jos leipä on erityisen paksu, leikkaa palat vielä kahteen osaan.
  2. Hiero leikkuupinnat kuoritulla valkosipulinkynnellä ja sipaise pintaan oliiviöljyä siveltimellä. Nosta leivät uunipellille ja paahda uunissa 3–5 minuuttia.
  3. Valmista täyte: Hienonna aurinkokuivatut tomaatit sauvasekoittimella tahnaksi. Lisää joukkoon parmesaaniraaste. Jos tahna tuntuu liian paksulta, lisää loraus aurinkokuivattujen tomaattien öljyä.
  4. Ota leivät uunista. Levitä tahna leiville ja paista vielä 5 minuuttia.
  5. Pilko kirsikkatomaatit ja nosta ne lämpimien leipien pinnalle. Lisää päälle vielä rouhittua pippuria ja parmesaanilastuja.

Muutamia kommentteja:

  • Paistoin ensimmäisellä paistoajalla 5 minuuttia. Se oli hieman liikaa, koska leipä meni aika kovaksi korpuksi. Toisaalta  jokuhan voi pitää myös "kovasta" suutuntumasta.
  • Leivän halkaisuohje (kohta 1 yllä) on aika kummallinen. Ehkä tuo on tarkoitettu pitkämalliselle, mutta kapealle leivälle. Itse käytin normaalia pyöreämallista, joten leikkasin siitä vain 4 n. 1,5 cm siivua ja täytettä oli juuri riittävästi sille määrälle.

Hyvää iltapalaa oli ja sopivasti sai itselle hyvää mieltäkin 1) keveydestä ja 2) maailman pelastamisesta. Annan tälle Hopeisen ampumamerkin ja teen toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti