lauantai 27. toukokuuta 2023

Kasarmimuonaa: Poropiirakka

 Taas yksi piirakkaresepti jemmaan tänne Internetin syövereihin... Resepti löytyy Myllyn Paras -sivustolta ja oli siellä nimeltään "Paavon poropiirakka".

Ainekset:

  • 1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, suolainen (380 g)
  • ½ purjosipulia
  • 1 prk säilykepersikoita (n. 300 g)
  • 200 g kylmäsavupororouhetta
  • 1 pkt (250 g) savuporosulatejuustoa
  • 1½ dl ranskankermaa
  • 1 muna
  • 1½ tl mustapippuria
  • 1 dl ruohosipulia silputtuna

Valmistus:

  1. Ota taikina huoneenlämpöön noin puolta tuntia ennen leipomista. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Valuta persikat liemestään ja viipaloi.
  2. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan (Ø noin 25 cm) pohjalle ja reunoille. Levitä päälle pororouhe, hienonnettu purjo ja persikkaviipaleet. Sekoita juustosta, ranskankermasta ja munasta tasainen seos. Mausta seos ja kaada täytteiden päälle.
  3. Paista piirakkaa 200 astetta noin 30 minuuttia. Tarjoa lisänä raikasta salaattia.

Erittäin hyvä piirakka tästä tuli: poro ja persikka täydentävät toisiaan suolainen-makea -kombinaatiolla. Suolaisuutta on tosin vähän liikaakin eikä suolaa missään nimessä kannata ainakaan lisätä. Reseptin kommenteissa ehdotettiin, että savuporosulatejuuston sijaan käytettäisiin maustamatonta sulatejuustoa, joka todennäköisesti olisi vähempisuolaista.

Joka tapauksessa on niin hyvää, että saa Kultaisen ampumamerkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti