Tartuin tähän aiheeseen vähän uteliaisuuttanikin: makaronilaatikon teko ei ole mitenkään vaikea asia, mutta tämän uhottiin olevan vielä helpompaa.
Ainekset:
- 1,5 l vettä
- 1 kasvis- tai lihaliemikuutio
- 400 g jauhelihaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 tl paprikajauhetta
- 1–2 rkl öljyä
- 400 g (täysjyvä)makaronia
- noin 125 g sulatejuustoa (harkko)
Valmistus:
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen, 175 jos käytät kiertoilmaa.
- Laita vesi kiehumaan kattilaan tai vedenkeittimeen. Sekoita kiehuvaan veteen liemikuutio.
- Veden kiehuessa paista jauheliha omassa rasvassaan kypsäksi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella.
- Kuutioi veden kiehuessa ja jauhelihan paistuessa sulatejuusto pieniksi kuutioiksi.
- Voitele tilava uunivuoka öljyllä. Laita vuokaan makaronit, paistettu jauheliha ja sulatejuustokuutiot. Kaada päälle kuuma liemi ja sekoittele hieman. Katso, että sulatejuustoa on tasaisesti joka puolella vuokaa.
- Paista noin 50 min (tai 1 h jos haluat tummemman paistopinnan). Sekoittele alussa kerran, kun makaronilaatikko on paistunut noin 15 min.
- Anna hetken vetäytyä paistamisen jälkeen ja tarjoa esim. ketsupin ja vihreän salaatin kanssa.
Muutama kommentti:
- Sen verran oli helppo tämä laatikko, että makaroneja ei tarvinnut keittää. Ei iso vaiva.
- Ei tullut yhtä hyvää kuin äidin makaronilaatikko eikä edes omani vertaista..
- Makua voisi ehkä lisätä laittamalla sipulia mukaan.
- Käytin sulatejuustona Koskenlaskijan perusmallia. Jollain muulla Koskenlaskijaversiolla saisi ehkä makua lisää ja toisaalta joku notkeampi sulatejuusto ei välttämättä "jankkiuttaisi" laatikkoa tönköksi, niin kuin nyt kävi.
- Suolan määrääkin voisi tarkistaa, vaikka se ei terveellistä olekaan. Tuossa reseptissä on kuitenkin alkuperäinen määrä. esillä.
Annan tälle Pronssisen ampumamerkin, mutta voi olla etten kokeile uudelleen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti