sunnuntai 12. toukokuuta 2024

Kasarmimuonaa: Helppo makaronilaatikko

Tartuin tähän aiheeseen vähän uteliaisuuttanikin: makaronilaatikon teko  ei ole mitenkään vaikea asia, mutta tämän uhottiin olevan vielä helpompaa.

Ainekset:

  •  1,5 l vettä
  • 1 kasvis- tai lihaliemikuutio
  • 400 g jauhelihaa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1–2 rkl öljyä
  • 400 g (täysjyvä)makaronia
  • noin 125 g sulatejuustoa (harkko)
Valmistus:

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen, 175 jos käytät kiertoilmaa.
  2. Laita vesi kiehumaan kattilaan tai vedenkeittimeen. Sekoita kiehuvaan veteen liemikuutio.
  3. Veden kiehuessa paista jauheliha omassa rasvassaan kypsäksi. Mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella.
  4. Kuutioi veden kiehuessa ja jauhelihan paistuessa sulatejuusto pieniksi kuutioiksi.
  5. Voitele tilava uunivuoka öljyllä. Laita vuokaan makaronit, paistettu jauheliha ja sulatejuustokuutiot. Kaada päälle kuuma liemi ja sekoittele hieman. Katso, että sulatejuustoa on tasaisesti joka puolella vuokaa.
  6. Paista noin 50 min (tai 1 h jos haluat tummemman paistopinnan). Sekoittele alussa kerran, kun makaronilaatikko on paistunut noin 15 min.
  7. Anna hetken vetäytyä paistamisen jälkeen ja tarjoa esim. ketsupin ja vihreän salaatin kanssa.
Muutama kommentti:
  • Sen verran oli helppo tämä laatikko, että makaroneja ei tarvinnut keittää. Ei iso vaiva.
  • Ei tullut yhtä hyvää kuin äidin makaronilaatikko eikä edes omani vertaista..
  • Makua voisi ehkä lisätä laittamalla sipulia mukaan.
  • Käytin sulatejuustona Koskenlaskijan perusmallia. Jollain muulla Koskenlaskijaversiolla saisi ehkä makua lisää ja toisaalta joku notkeampi sulatejuusto ei välttämättä "jankkiuttaisi" laatikkoa tönköksi, niin kuin nyt kävi.
  • Suolan määrääkin voisi  tarkistaa, vaikka se ei terveellistä olekaan. Tuossa reseptissä on kuitenkin alkuperäinen määrä. esillä.
Annan tälle Pronssisen ampumamerkin, mutta voi olla etten kokeile uudelleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti