lauantai 20. heinäkuuta 2024

Kasarmimuonaa: Jättikatkarapu Sizzler

Aikoinaan tuli Intiassa käytyä ja siellä innostuin sizzler -tyyppisistä muonista. Kuumassa öljyssä haudotetaan aineksia ja tarjoillaan sellaisenaan tai leivän kanssa. Yksinkertaista ja hyvää, jonka lisäksi siellä Intiassa oli vielä hygieniahyöty: kuuma öljy tappoi tehokkaasti erilaiset pöpöt, joita siellä kyllä riitti.

Löysin netistä ohjeen jättikatkarapusizzlerille ja kokeilin sitä. Tässä on tuon sizzler -ominaisuuden lisäksi mukana toinen lempiaiheeni eli katkarapu.

Ainekset:

  • 15 jättikatkaravunpyrstöjä raakana
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 punaista chiliä
  • 0,5 tl paprikajauhetta
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 sitruuna
  • 3 dl rypsiöljyä
  • tuoretta leipää tarjoiluun
Valmistus:
  1. Kuori ravut ja asettele valurautapannulle tai pieneen uunivuokaan. Valitse astia, jossa ravut peittyvät öljyn alle pienellä öljymäärällä (tuo 3dl on suositus).
  2. Asettele ravut pannulle. Murskaa valkosipuleja veitsen lappeella ja laita  pannulle kuorineen. Pilko sekaan chilit, ja mausta suolalla ja paprikajauheella. 
  3. Laita pannu uuniin 220 asteeseen noin 12 minuutiksi.
  4. Purista sekaan sitruunan mehua.
  5. Tarjoile tuoreen leivän kanssa.
Huomioita:
  • Tässä pitäisi käyttää raakoja jättikatkaravunpyrstöjä. Tällaisia ei kuitenkaan löytynyt, vaan jouduin tyytymään keitettyihin pakasteisiin. Tulos oli ehkä hieman "jauhomainen": raa'at olisivat voineet olla suutuntumaltaan napsakampia.
  • En ole kovin maustettujen ruokien ystävä, joten laitoin vain 2 chiliä. Olisi kannattanut kuitenkin se kolme käyttää: maku oli pliisuhko.
  • Kokonaisten valkosipulien sijaan käytin Valkoliekin säilykettä lusikallisen. On kätevää ja säilyy  hyvin.
Ihan kelvollista tuli, mutta wau -efekti jäi puuttumaan. Annan tälle Hopeisen ampumamerkin ja kokeilen myöhemmin uudelleen; jospa onnistuisi paremmin.

Alla vielä kuva annoksesta. Ei ole ihan ammattikuvaajan ottama ja tuunaama...

Jättikatkarapusizzler amatöörin tekemänänä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti