Aikoinaan tuli Intiassa käytyä ja siellä innostuin sizzler -tyyppisistä muonista. Kuumassa öljyssä haudotetaan aineksia ja tarjoillaan sellaisenaan tai leivän kanssa. Yksinkertaista ja hyvää, jonka lisäksi siellä Intiassa oli vielä hygieniahyöty: kuuma öljy tappoi tehokkaasti erilaiset pöpöt, joita siellä kyllä riitti.
Löysin netistä ohjeen jättikatkarapusizzlerille ja kokeilin sitä. Tässä on tuon sizzler -ominaisuuden lisäksi mukana toinen lempiaiheeni eli katkarapu.
Ainekset:
- 15 jättikatkaravunpyrstöjä raakana
- 4 valkosipulinkynttä
- 3 punaista chiliä
- 0,5 tl paprikajauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 1 sitruuna
- 3 dl rypsiöljyä
- tuoretta leipää tarjoiluun
Valmistus:
- Kuori ravut ja asettele valurautapannulle tai pieneen uunivuokaan. Valitse astia, jossa ravut peittyvät öljyn alle pienellä öljymäärällä (tuo 3dl on suositus).
- Asettele ravut pannulle. Murskaa valkosipuleja veitsen lappeella ja laita pannulle kuorineen. Pilko sekaan chilit, ja mausta suolalla ja paprikajauheella.
- Laita pannu uuniin 220 asteeseen noin 12 minuutiksi.
- Purista sekaan sitruunan mehua.
- Tarjoile tuoreen leivän kanssa.
Huomioita:
- Tässä pitäisi käyttää raakoja jättikatkaravunpyrstöjä. Tällaisia ei kuitenkaan löytynyt, vaan jouduin tyytymään keitettyihin pakasteisiin. Tulos oli ehkä hieman "jauhomainen": raa'at olisivat voineet olla suutuntumaltaan napsakampia.
- En ole kovin maustettujen ruokien ystävä, joten laitoin vain 2 chiliä. Olisi kannattanut kuitenkin se kolme käyttää: maku oli pliisuhko.
- Kokonaisten valkosipulien sijaan käytin Valkoliekin säilykettä lusikallisen. On kätevää ja säilyy hyvin.
Ihan kelvollista tuli, mutta wau -efekti jäi puuttumaan. Annan tälle Hopeisen ampumamerkin ja kokeilen myöhemmin uudelleen; jospa onnistuisi paremmin.
Alla vielä kuva annoksesta. Ei ole ihan ammattikuvaajan ottama ja tuunaama...
Jättikatkarapusizzler amatöörin tekemänänä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti