perjantai 16. helmikuuta 2018

Olut: Founders KBS

Willien kieli on tuohesta ja makuaistin vivahdekyvykkyys lähellä nollaa. Siitä(kin) syystä suosin pääsääntöisesti pliisuja lager -tyyppisiä oluita joiden merkittävin ominaisuus on se että ne sisältävät alkoholia...

Innostuin kuitenkin jonkun lehden tms. hehkutuksen pohjalta ostamaan Alkosta Fouders KBS (Kentucky Breakfast Stout) -nimistä olutta. Kyseinen tuote löytyy Alkon katalogista tästä linkistä. Juoma on kohtuullisen kallista olueksi; 9,16 € 0,355 litran pullossa. Alkoholipitoisuus on niinkin kova kuin 11,9% joka ei enää kuulosta oluelta lainkaan.

Tuon Alkon kuvauksen mukaan kyseessä on Stout&Porter (tarkemmin Imperial Stout) -ryhmään kuuluva juoma joka on "Ruskeanmusta, erittäin täyteläinen, voimakkaasti humaloitu, paahtomaltainen, kuivahedelmäinen, taatelinen, kaakaoinen, mokkainen, hennon vaniljainen, runsas, pitkä". Tuohisella suulla maisteltuna tuolta erottuu lievä mokan maku ja ehkä olutpullon etiketin innostamana myös hieman suklaanvivahdettakin: etiketissä mainitaan kyseessä olevan "Ale brewed with chocolate and coffee aged in oak bourbon barrels". Bourbonia en tuolta kyllä erottanut hyvällä tahdollakaan.

Alla kuva tuotteesta:

Founders KBS olut
Founders KBS
Arvomerkkinä annan tälle Hopeisen ampumamerkin mutta korostan että arvostelu ei todellakaan ole ammattimaisen oluenmaistajan tekemä. Toivottavasti Foundersin myynti ei tämän johdosta romahda...

Yritin selvitellä että mitä tarkoittaa tuo Breakfast juoman nimenä. Netin ihmeellisestä maailmasta löytyi määritelmää tälle oluelle: "The coffee lover’s consummate beer. Brewed with an abundance of flaked oats, bitter and imported chocolates, and two types of coffee, this stout has an intense fresh-roasted java nose topped with a frothy, cinnamon-colored head that goes forever.". Eli pitänee tulkita että aamiainen on tässä mainittu koska oluen ystävä voi nauttia kyseisen KBS:n kahvin sijaan.

Alkon tilauspalvelulle  annan tässä kohtaa runsaat kehut ja suosittelen käyttämään. Tilauspalvelu toimittaa tänne metsäsuomeenkin lähes koko valikoiman alkoholijuomia ja vieläpä ilmaiseksi (siis juoma on kyllä maksettava...) jos jaksaa odottaa 4 päivää hakkaavasta janosta huolimatta. Käytännössä tuo 4 päivää on kyllä osoittautunut olevan 2 päivää mutta kannattaa tietysti laskea varman päälle ettei tarvitse kuivin suin viikonloppua viettää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti