lauantai 3. helmikuuta 2018

Kasarmimuonaa: Sieniruukut

Kokeilin Iltasanomien ruokaosastolta löytynyttä reseptiä joka sisältää sieniä. Joskus sellaisia saattaa sattumalta löytää metsästäkin mutta tällä kertaa ostin kaupasta kotimaisia Haaparouskuja jotka oli valmiiksi suolattu.

Ainekset:

Pohja:
  • 1 pieni vaalea leipä
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kirveliä
  • 0,5 tl suolaa
Täyte:
  • 2 rkl öljyä tai voita
  • 15 cm pala purjoa
  • 4 keitettyä perunaa
  • 250 g liotettuja suolasieniä
  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl basilikaa
  • mustapippuria
  • suolaa
Valmistus:
  1. Leikkaa leipä kuutioiksi ja sekoita niiden joukkoon kananmunat, joiden rakenne on vatkattu rikki. Mausta seos ja painele se neljän voidellun annosvuoan pohjalle ja reunoille. 
  2. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää joukkoon viipaloitu purjo sekä kuutioidut keitetyt perunat. Sekoita joukkoon liotetut hienonnetut suolasienet ja jaa täyte annosvuokiin. 
  3. Sekoita ranskankerman joukkoon maito, persilja sekä kananmunat. Mausta seos ja kaada se vuokiin. 
  4. Kypsennä sieniruukkuja 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on kauniin ruskea väriltään.
Muutamia havaintoja valmistusvaiheesta:
  • Ohjeessa on ideana tehdä muona annosruukkuihin (4 kpl) joista se suoraan syödään. Tein itse kuitenkin 23 cm halkaisijaltaan olevaan uunivuokaan johon tuo määrä sopivasti mahtui.
  • Perunoita olisi kannattanut paistaa kunnolla vaiheessa 2. En näin tehnyt jolloin ne jäivät aika lailla mauttomiksi vatsantäytteiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti