Ainekset:
Pohja:
- 1 pieni vaalea leipä
- 3 kananmunaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl kirveliä
- 0,5 tl suolaa
- 2 rkl öljyä tai voita
- 15 cm pala purjoa
- 4 keitettyä perunaa
- 250 g liotettuja suolasieniä
- 2 dl ranskankermaa
- 1 dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 tl basilikaa
- mustapippuria
- suolaa
Valmistus:
- Leikkaa leipä kuutioiksi ja sekoita niiden joukkoon kananmunat, joiden rakenne on vatkattu rikki. Mausta seos ja painele se neljän voidellun annosvuoan pohjalle ja reunoille.
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää joukkoon viipaloitu purjo sekä kuutioidut keitetyt perunat. Sekoita joukkoon liotetut hienonnetut suolasienet ja jaa täyte annosvuokiin.
- Sekoita ranskankerman joukkoon maito, persilja sekä kananmunat. Mausta seos ja kaada se vuokiin.
- Kypsennä sieniruukkuja 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on kauniin ruskea väriltään.
Muutamia havaintoja valmistusvaiheesta:
- Ohjeessa on ideana tehdä muona annosruukkuihin (4 kpl) joista se suoraan syödään. Tein itse kuitenkin 23 cm halkaisijaltaan olevaan uunivuokaan johon tuo määrä sopivasti mahtui.
- Perunoita olisi kannattanut paistaa kunnolla vaiheessa 2. En näin tehnyt jolloin ne jäivät aika lailla mauttomiksi vatsantäytteiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti