Ainekset:
- 800 g suolaista piirakkataikinaa
- 500 g sinihomejuustoa
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl kermaa
- 2 tl mustapippuria, jauhettuna myllystä
- 4 munaa
- 8 viikunaa
- timjamiruukku
- juoksevaa hunajaa
Valmistusohje:
- Sulata pakastetaikinat. Asettele taikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle pellille ja painele taikinat yhtenäiseksi koko pellin kokoiseksi piirakkapohjaksi. Pistele haarukalla levyyn painaumia. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
- Murusta sinihomejuusto kulhoon, lisää joukkoon tuorejuusto ja kerma. Sekoita tasaiseksi nuolijalla. Lisää mustapippuri. Riko munat joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos pohjan päälle. Paista 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut aavistuksen väriä pintaansa. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Lohko viikunat tai siivuta ne kiekoiksi. Leikkaa timjamista oksia. Leikkaa piirakka ruuduiksi ja aseta jokaisen ruudun päälle viikunasiivu, timjamioksa ja valuta vielä vähän hunajaa.
Oikein hyvä tuli. Viikunoiden (euro / kappale!) sijaan voisi kokeilla päärynäsiivuja piirakan päällä.
PS: Joku mielensäpahoittaja kuittasi tuolla sopan keskustelussa että "5000 kcal!". No, lienee ongelma niille, joille läskiä kertyy. Meille kypsille hepuille tulee vain arvovaltaa vatsan ympärille...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti