lauantai 12. tammikuuta 2019

Kasarmimuonaa: Sinihomejuustopiirakka

Uhosin jo jossain blogissa, että piirakkahommat saa jäädä. No, en pidä tuotakaan lupausta... Kokeilin Soppa365:stä löytynyttä ohjetta, jossa täytteenä on sinihomejuustoa. Ideana Sopalla on tehdä piirakkaa pellillinen ja ainesmäärät ovat sen mukaiset:

Ainekset:
  •  800 g suolaista piirakkataikinaa
  •  500 g sinihomejuustoa
  •  400 g maustamatonta tuorejuustoa
  •  2 dl kermaa
  •  2 tl mustapippuria, jauhettuna myllystä
  •  4 munaa
Lisäksi:
  •  8 viikunaa
  •  timjamiruukku
  •  juoksevaa hunajaa
Valmistusohje:
  1. Sulata pakastetaikinat. Asettele taikinalevyt leivinpaperilla vuoratulle pellille ja painele taikinat yhtenäiseksi koko pellin kokoiseksi piirakkapohjaksi. Pistele haarukalla levyyn painaumia. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  2. Murusta sinihomejuusto kulhoon, lisää joukkoon tuorejuusto ja kerma. Sekoita tasaiseksi nuolijalla. Lisää mustapippuri. Riko munat joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada seos pohjan päälle. Paista 25 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja saanut aavistuksen väriä pintaansa. Anna piirakan jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Lohko viikunat tai siivuta ne kiekoiksi. Leikkaa timjamista oksia. Leikkaa piirakka ruuduiksi ja aseta jokaisen ruudun päälle viikunasiivu, timjamioksa ja valuta vielä vähän hunajaa.
Tuunasin itse tuota ohjetta sen verran, että käytin taikinana Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina -taikinaa,  jonka paino on 380 g. Näin ollen puolitin nuo muut ainemäärät. Paistoaika oli sama 25 minuuttia.

Oikein hyvä tuli. Viikunoiden (euro / kappale!) sijaan voisi kokeilla päärynäsiivuja piirakan päällä.
PS: Joku mielensäpahoittaja kuittasi tuolla sopan keskustelussa että "5000 kcal!". No, lienee ongelma niille, joille läskiä kertyy. Meille kypsille hepuille tulee vain arvovaltaa vatsan ympärille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti