sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Kenttämuonaa: Lohipannu

Täällä Kyhepunussa on käsitelty varsin vähän kalaruokia. Syynä saattaa olla se että allekirjoittanut ei ole oikein kalaruoista innostunut vaikka kalastusta harrastankin. Omasta harrasteesta tulee sen verran vähän saalista että sen kyllä jaksaa syödä..

Törmäsin kuitenkin Iltasanomien Ruokalassa kiintoisaan reseptiin, jota päätin kokeilla. Kyseessä ei ole puhdas kalaruoka, koska mukaan tulee chorizo -makkaraa. Resepti alla:

Ainekset:
  • 300 g nahatonta lohifiiletä tai kirjolohifileetä
  • 200 g chorizoa
  • 2 sipulia
  • 1 tl savupaprikaa
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1 tl chilirouhetta
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 200 g tomaattimurskaa
  • 1/2 dl kivettömiä oliiveja
  • nippu tuoretta basilikaa
Valmistusohje:
  1. Kuori ja hienonna sipulit.
  2. Halkaise tomaatit. Viipaloi chorizo ja kuutioi lohi tasakokoisiksi paloiksi
  3. Paista chorizo ja sipulit kuumalla pannulla. Lisää mausteet ja lohipalat. Anna kalan saada väriä.
  4. Lisää tomaatit ja tomaattimurska. Hauduta muutama minuutti. Viimeistele oliiveilla ja basilikalla.
Erittäin hyvää tuli. Ruoka on varsin tulista; johtuu varmaan sekä chorizosta että savupaprika-chilirouhe -kombinaatiosta. Mausteita voisi vähentää, jos tulisuus on ongelma. Muuten suosittelen lämpimästi kokeilemaan.

Tämän voisi lisätä Kenttämuonalistalle, jos tiedossa on että mausteinen ruoka käy kaikille. Tuohon Kyhepunu-listaan en tätä kuitenkaan vielä lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti