Törmäsin kuitenkin Iltasanomien Ruokalassa kiintoisaan reseptiin, jota päätin kokeilla. Kyseessä ei ole puhdas kalaruoka, koska mukaan tulee chorizo -makkaraa. Resepti alla:
Ainekset:
- 300 g nahatonta lohifiiletä tai kirjolohifileetä
- 200 g chorizoa
- 2 sipulia
- 1 tl savupaprikaa
- 1 tl sormisuolaa
- 1 tl chilirouhetta
- 1 valkosipulinkynsi
- 200 g kirsikkatomaatteja
- 200 g tomaattimurskaa
- 1/2 dl kivettömiä oliiveja
- nippu tuoretta basilikaa
- Kuori ja hienonna sipulit.
- Halkaise tomaatit. Viipaloi chorizo ja kuutioi lohi tasakokoisiksi paloiksi
- Paista chorizo ja sipulit kuumalla pannulla. Lisää mausteet ja lohipalat. Anna kalan saada väriä.
- Lisää tomaatit ja tomaattimurska. Hauduta muutama minuutti. Viimeistele oliiveilla ja basilikalla.
Erittäin hyvää tuli. Ruoka on varsin tulista; johtuu varmaan sekä chorizosta että savupaprika-chilirouhe -kombinaatiosta. Mausteita voisi vähentää, jos tulisuus on ongelma. Muuten suosittelen lämpimästi kokeilemaan.
Tämän voisi lisätä Kenttämuonalistalle, jos tiedossa on että mausteinen ruoka käy kaikille. Tuohon Kyhepunu-listaan en tätä kuitenkaan vielä lisää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti