sunnuntai 21. helmikuuta 2021

Kenttämuonaa: Kanakeitto

Kenttämuonalistassa on mainittu kanakeitto yhden päivän taistelumuona-annoksena. Reseptille on ollut sen verran käyttöä ja kysyntää, että kirjaan sen täydellisempänä erilliseksi ohjeeksi tähän.

Ainekset:
  • 300 g kana/broilerisuikaleet tai -palaset (mieluiten ei maustettu eikä marinoitu)
  • 250 g  Koskenlaskija - viherpippuri sulatejuustoa (tätä ei välttämättä tarvitse laittaa kokonaan mutta uppoaa kuitenkin)
  • 200 + 200 g pakastekasvikset, esim. peruna-purjo ja keittojuurekset käy hyvin
  • 2 dl ruokakerma 
  • kanaliemikuutio tai -fondi
  • vettä
  • suolaa
  • voita paistamiseen
Valmistus:
  1. Kanasuikaleita paistetaan kattilan pohjalla. Maustetaan suolalla kevyesti, siirretään syrjään.
  2. Paistetaan hieman pakastekasviksia samassa kattilassa voissa.
  3. Lisätään vettä pari desiä ja kanaliemikuutio sekä kanapalat.
  4. Lisätään Koskenlaskijajuustopaketti.
  5. Keitetään välillä hämmentäen jotta ei kärähdä pohjaan. Ohennetaan tarvittaessa kermalla tai vedellä; kermaa preferoidaan makusyistä.
Hyvää on ja helppo & nopea valmistaa kenttäolosuhteissakin. Lisäksi vähintääkin riittävän ravitsevaa, kuten reseptistä käy ilmi. Kultainen ampumamerkki.

Edit: Lisäsin kasvisten määrää keitossa. Liemi imee helposti aiempaan verrattuna tuplamäärän ja näin keitosta tulee ruokaisampi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti