Ainekset:
- 300 g kana/broilerisuikaleet tai -palaset (mieluiten ei maustettu eikä marinoitu)
- 250 g Koskenlaskija - viherpippuri sulatejuustoa (tätä ei välttämättä tarvitse laittaa kokonaan mutta uppoaa kuitenkin)
- 200 + 200 g pakastekasvikset, esim. peruna-purjo ja keittojuurekset käy hyvin
- 2 dl ruokakerma
- kanaliemikuutio tai -fondi
- vettä
- suolaa
- voita paistamiseen
Valmistus:
- Kanasuikaleita paistetaan kattilan pohjalla. Maustetaan suolalla kevyesti, siirretään syrjään.
- Paistetaan hieman pakastekasviksia samassa kattilassa voissa.
- Lisätään vettä pari desiä ja kanaliemikuutio sekä kanapalat.
- Lisätään Koskenlaskijajuustopaketti.
- Keitetään välillä hämmentäen jotta ei kärähdä pohjaan. Ohennetaan tarvittaessa kermalla tai vedellä; kermaa preferoidaan makusyistä.
Hyvää on ja helppo & nopea valmistaa kenttäolosuhteissakin. Lisäksi vähintääkin riittävän ravitsevaa, kuten reseptistä käy ilmi. Kultainen ampumamerkki.
Edit: Lisäsin kasvisten määrää keitossa. Liemi imee helposti aiempaan verrattuna tuplamäärän ja näin keitosta tulee ruokaisampi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti