sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

Kasarmimuonaa: Taco-kana-pannarirulla

Laadukkaasta Soppa365:stä löysin taas kerran ohjeen, jota kokeilin. Kyseessä on Kyhepunussakin esitellyn Jauhelihapannarin meksikolainen sukulainen, joka tosin on kylmänä syötävä vs. lämmin Jauhelihapannari.

Ainekset:
  •  3 munaa
  •  1 tl suolaa
  •  1 pss (n. 30 g) taco-maustetta
  •  3 dl vehnäjauhoja
  •  6 dl maitoa
  •  ½ dl öljyä
  •  300 g broilerin paistileikettä
  •  1 rkl öljyä
  •  1 tl chiliä
  •  (1 tl suolaa)
  •  4 tomaattia
  •  1 punasipuli
  •  1 g ruukku korianteria
  •  200 g smetanaa
Valmistus:
  1. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Valmista ensin pannaripohja. Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää suola ja tacomauste sekä jauhot. Sekoita. Lisää maitoa hiljalleen ja sekoittele samalla. Lopuksi lorauta öljy joukkoon. Kaada pellille ja paista 30 minuuttia.
  3. Tee sillä väliin täyte. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Paista paistileikkeet kauniin ruskeiksi molemmin puolin eli noin 7 minuuttia puoli. Lisää loppuvaiheessa chilijauhe. Ripottele pinnalle myös suola, jos leikkeitä ei ole suolattu valmiiksi. Anna jäähtyä.
  4. Puolita tomaatti ja irrota siemenosat. Niitä ei tarvita täytteeseen. Pilko tomaatti kuutioiksi. Kuori sipuli ja hienonna pieneksi kuutioksi. Irrottele ruukusta korianterin lehdet. Pilko kana ohuiksi siivuiksi.
  5. Nosta jäähtynyt pannari uuden leivinpaperin päälle. Levitä pannarin päälle nuolijalla smetana. Ripottele loput täytteet tasaisesti. Kääri kääröksi leivinpaperin avulla. Jätä sauma alustaa vasten. Leikkaa kiekoiksi ennen tarjoilua.
Reseptissä vinkattiin, että pannarin voi paistaa valmiiksi jo edellisenä päivänä ja sitten vain täyttää täytteillä juuri ennen tarjoamista.

Kohdan 4 tomaattiohje vähän ihmetytti. Tulkitsin sen kuvan esittämällä tavalla:

Siemenet pois tomaatista?
Eli kaapasin tuon keskiosan pois (tosin söin kyllä sen samalla...).

Ihan kelvollista tuli, mutta yllättävän pliisua. Chilin määrää kanan mausteena kannattaa testata ja varmastikin jo heti lisätä, jos pitää mausteisesta ruoasta.

Alla vielä kuva pötkylästä. En viitsinyt ryhtyä sitä suikaloimaan: kuolkoon nälkään,  jos joku on niin käsitön, ettei saa veistettyä pätkää pannarista.

Tacopötkö
Kuvasta käy hyvin ilmi vertaamalla Soppa365 -otokseen, miltä ruoka oikeasti näyttää ilman  ammattikuvaajan tuunauksia. Onneksi vatsalaukulla ei ole silmiä ja ruoka menee siellä joka tapauksessa sekaisin, joten vahinkoa ei tapahdu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti