lauantai 24. marraskuuta 2018

Kasarmimuonaa: Jauhelihapannari

Soppa365:stä löytyi taas kokeiltavaksi yksi resepti eli jauhelihapannari. Idea on simppeli: tehdään suolainen pannukakku, läträtään sen päälle täyte ja kääritään rullaksi. Onnistui helposti ja maistui hyvältä.

Ainekset:

Pannukakku:
  •  6 dl maitoa
  •  1 tl suolaa
  •  3 dl vehnäjauhoja
  •  3 kananmunaa
  •  ½ dl öljyä
Täyte:
  •  1 pieni sipuli
  •  1 pieni paprika
  •  400 g jauhelihaa
  •  2-3 rkl vehnäjauhoja
  •  1 prk kermaviiliä (200 g)
  •  1-2 rkl yrttimaustesekoitusta
  •  suolaa
Päälle:
  •  juustoraastetta
Valmistus:
  1.  Levitä reilunkokoinen arkki leivinpaperia uunipellille. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  2. Sekoita maito, suola ja jauhot kulhossa. Vatkaa munat sekaan ja lopuksi öljy (käytin rypsiöljyä).
  3. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista pannukakkua 20–30 minuuttia (paistoin 27 minuuttia) uunin keskitasolla. Kumoa pannari puhtaalle leivinpaperille ja jäähdytä.
  4. Kuori ja silppua sipuli hienoksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele paprika pieneksi.
  5. Ruskista jauheliha, sipuli ja paprika. Sekoita loput aineet sekaan. Alenna lieden lämpö pienelle ja sekoittele täytettä sen verran, että täytteestä tulee sakeaa ja puuromaista.
  6. Levitä täyte pannukakun päälle ja rullaa pannari napakaksi rullaksi.
  7. Kuorruta rulla juustoraasteella ja laita uunin ylätasolle vielä noin kymmeneksi minuutiksi, kunnes juusto sulaa ja saa kauniin värin.
Edit: Testasin tämän pannarin kylmää meksikonserkkua. Löytyy tästä linkistä Kyhepunusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti